Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Βρήκαν κάτι για CDS και “πειραγμένο” έλλειμμα;



Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις φαίνεται ότι πυροδοτεί η παραίτηση-βόμβα των οικονομικών εισαγγελέων Σπύρου Μουζακίτη και Γρηγόρη Πεπόνη, οι οποίοι κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους, καθώς και «τρικλοποδιές» από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης, με επιστολή την οποία έστειλαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, και τον αντιεισαγγελέα Ν. Παντελή.

Η υπόθεση της παραίτησης προσλαμβάνει απρόβλεπτες διαστάσεις, καθώς, εκτός από τις σοβαρές καταγγελίες των δυο δικαστικών λειτουργών, που παραπέμπουν κάθε άλλο παρά σε εικόνα σύγχρονου κράτους, το οποίο διευκολύνει το έργο της Δικαιοσύνης, οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, προκαλούν συζητήσεις, σχόλια και συνειρμούς.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην προσαγωγή στη Δικαιοσύνη επιχειρηματιών που όφειλαν μεγάλα ποσά στο κράτος, ασχολήθηκαν μεταξύ άλλων, με την υπόθεση των CDS στα οποία είχαν ποντάρει ορισμένοι, προσδοκώντας στη χρεοκοπία της Ελλάδας, καθώς και με την παραποίηση στοιχείων του ελλείμματος του 2009 από τη Στατιστική Υπηρεσία, στελέχη της οποίας έχουν «δείξει» τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Για τη μεν υπόθεση των CDS, φήμες που δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ έκαναν λόγο για Έλληνες που είχαν ποντάρει στα ασφάλιστρα κινδύνου, ενώ η υπόθεση με το παραποιημένο έλλειμμα του 2009, σχετίζεται με την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, καθώς πάνω σε αυτά τα στοιχεία αιτιολογήθηκε η απειλή χρεοκοπίας της Ελλάδας, και η αναγκαιότητα έλευσης της τρόικας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις υποθέσεις που ερευνούσαν οι δυο εισαγγελείς, περιλαμβάνονταν ακόμη οι καταγγελίες Κουσελά για την ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων, η παραίτηση Σπινέλη και οι «εκπτώσεις» εφοριακών για οφειλές προς το δημόσιο.

 http://www.statesmen.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...