Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Βγαίνει απ΄ την μύγα ξύγκι; Σύμφωνα με την κυβέρνηση ναι!


eurosΗ κρίση χτυπά για τα καλά και οδηγεί εκατοντάδες ιδιοκτήτες ΙΧ να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας προκειμένου να μην πληρώσουν τα ακριβά τέλη κυκλοφορίας για τη νέα χρονιά.
Χαμός γίνεται τις τελευταίες ημέρες στις εφορίες από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τρέχουν να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους για να μην πληρώσουν τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας. Και από εκεί που η κυβέρνηση είχε υπολογίσει συγκεκριμένα έσοδα από την φορολογική αυτή επιβάρυνση, με τις αυξήσεις στα συγκεκριμένα τέλη, φαίνεται το αποτέλεσμα να είναι ακριβώς το αντίθετο και να της γυρνάει μπούμερανγκ, αφού τελικά όσο προικισμένος και αν είναι ο κ. Παπαδήμος, από την μύγα είναι πολύ δύσκολο να βγάλει ξύγκι.
Η συγκεκριμένη περίπτωση με τις πινακίδες, είναι ενδεικτική της κατάστασης ολοκληρης της οικονομίας της χώρας μας.
Μιλώνστας σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, o έφορος της ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής, Γιώργος Δεμερτζής "στις 27/12/2010 είχαν καταθέσει πινακίδες 26 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. ΧΘες, δηλαδή στις 27/12/2011 κατέθεσαν πινακίδες 97 άτομα. Άρα μιλάμε για 3,5 φορές επάνω".

Ενώ, ουρές σχηματίστηκαν στις μεγάλες εφορίες της Ηλείας, στον Πύργο και την Αμαλιάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το ilialive.gr, ο αριθμός φαίνεται να πλησιάζει τις 1800 καταθέσεις πινακίδων.
Οι περισσότεροι κατέθεσαν πινακίδες για κάποιο δεύτερο όχημα της οικογένειας που χρησιμοποιούσαν για κοντινές μετακινήσεις, συνήθως πιο παλιό μοντέλο. Δεν είναι όμως λίγοι και αυτοί που κατέθεσαν τις πινακίδες του μοναδικού τους αυτοκινήτου, αφού αυτό είναι μεγάλου κυβισμού και τα τέλη, μαζί με τις άλλες πάγιες υποχρεώσεις έχουν οδηγήσει το συνολικό κόστος διατήρησης τέτοιων οχημάτων σε δυσθεώρητα ύψη.
Στον Πύργο μέχρι πριν λίγες ημέρες είχαν κατατεθεί περίπου 300 πινακίδες κυκλοφορίας. Χθες το μεσημέρι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τη ροή της αρμόδιας υπηρεσίας, ο αριθμός είχε φτάσει τις 1100. Αυτό σημαίνει πως τις τελευταίες ημέρες, κυρίως αυτή τη βδομάδα 800 ιδιοκτήτες οχημάτων οδηγήθηκαν σε αυτή την κίνηση, μη αντέχοντας άλλο να πληρώνουν το βαρύ τίμημα των οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης.
Στην Αμαλιάδα ο αριθμός έχει φτάσει τις 600 καταθέσεις πινακίδων μέχρι σήμερα το πρωί και αναμενόταν να ανέβει και άλλο.

Και στα νησιά όμως έχουμε την ίδια κατάσταση όπως μας πληροφορεί το aegeanews.gr: Χαμός γίνεται αυτές τις μέρες στον σχετικό τμήμα της ΔΟΥ Κω (όχι μόνο για τα τέλη κυκλοφορίας) αλλά και την προσωρινή κατάθεση πινακίδων αφού πολλοί αδυνατούν να ανεπεξέλθουν οικονομικά με τα τόσα πρόσθετα βάρη...
Είναι χαρακτηριστικό όπως μας ενημερώνει ο αναπληρωτής Προϊστάμενος Θ. Βλάχος ότι μέχρι τώρα κατέθεσαν διπλάσιοι από πέρσι (περισσότεροι από1.200) με συνέπεια το σχετικό τμήμα της ΔΟΥ Κω αλλά και ο διάδρομος (σε ντουλάπια και κούτες) να γεμίσει από πινακίδες που έχουν κατατεθεί.
Φυσικά οι περιοχές αυτές είναι απλά ενδεικτικές καθώς η αλήθεια είναι ότι σε κάθε ΔΟΥ της χώρας, γίνεται το ίδιο πράγμα.
Αυτό όμως που έχει πολύ πλάκα, είναι ότι οι ... εφοριακοί απεφάσισαν να απεργήσουν. ΚΑι μένει να δούμε τι θα γίνει με αυτούς που θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες τους πριν την 1η Ιανουαρίου, προκειμένου να μην αναγκαστούν να πληρώσουν.


 http://www.elkosmos.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...