Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Μπρος Τομπούλογλου, πίσω Στουρνάρας και πλάι Τσακαλώτος...


Του Κώστα Στούπα

Το Χειμώνα 1932-33 η Ουκρανία πέρασε έναν από τους μεγαλύτερους λιμούς της ανθρώπινης ιστορίας, στα πλαίσια της κομμουνιστικής κολεκτιβοποίησης που εφάρμοσε ο Στάλιν.

Ο «σύντροφος» Στάλιν αφού δήμευσε αρχικά τις περιουσίες των τσιφλικάδων και διαπίστωσε πως αντί να αυξηθεί η παραγωγή μειωνόταν, προχώρησε στην κολεκτιβοποίηση (δήμευση) των κτημάτων των μικροϊδιοκτητών.

Συγκέντρωσε όλα τα
... αποθέματα σιτηρών για να μπορεί μόνο το κράτος να μοιράζει με δελτίο και όλοι να έχουν ίση πρόσβαση και όχι άλλοι να τρώνε περισσότερο και άλλοι λιγότερο. (Εχοντας τις αποθήκες γεμάτες μπήκαν στον πειρασμό και έκαναν εξαγωγές για να στηρίξουν το σοσιαλισμό με σκληρό συνάλλαγμα).

Το αποτέλεσμα ήταν να πεινάσουν όλοι και περί τα 7 με 10 εκατ. Ουκρανών να πεθάνουν από την πείνα, εν μέσω φρικιαστικών συνθηκών, του κανιβαλισμού μη εξαιρουμένου.

Οι κομμουνιστές πιστεύουν πως οι κατάλληλοι αυστηροί νόμοι θα εξαναγκάσουν τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι απ’ ό,τι είναι κατά τον ίδιο που οι χριστιανοί πιστεύουν πως η απαγόρευση της σεξουαλικής πράξης εκτός αναπαραγωγής, θα κάνει τους ανθρώπους ενάρετους.

Για τους πρώτους, ο αντίπαλος της κρυμμένης ανθρώπινης αρετής είναι ο πλούτος και ο εκμαυλισμός που αυτός προκαλεί. Για τους δεύτερους είναι η γενετήσια ορμή με την οποία η φύση έχει προικίσει τα είδη προκειμένου να «κλέβει» μωρά.

Όπως η ηδονή υπάρχει για να εξασφαλίζουν τα γονίδια τη διαιώνιση έτσι και η επιδίωξη του πλούτου από λίγους λειτουργεί σαν κινητήρας της ευημερίας και της προόδου για τους πολλούς.

Όταν ο Φορντ επιχείρησε να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο που θα μπορούν να το αγοράσουν όλοι, δεν το έκανε γιατί ήταν σοσιαλιστής και ήθελε να βοηθήσει την ανθρωπότητα, αλλά γιατί επεδίωκε μεγαλύτερο προσωπικό πλούτο και ισχύ. Τα ίδια ισχύουν και για τον Τζεϊμς Βατ, τον Εντισον, τον Φον Ζήμενς, το Νταίμλερ και τον Μπενζ, τον Μπιλ Γέιτς και τον Στίβεν Τζομπς κ.λπ.

Πλούτο επεδίωκε και ο Χάρης Τομπούλογλου, αλλά με παρασιτικό και όχι παραγωγικό τρόπο.

Πλούτο στην Black Rock και την JP Morgan έχουν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν είναι μεμπτό αν έχει φορολογηθεί αλλά υποκριτικό και αντιφατικό με όσα υποστηρίζουν.

Αντιθέτως ο τύραννος της Βόρειας Κορέας χάριν της ισότητας έχει καταφέρει να λιμοκτονεί ο λαός του και οι βορειοκορεάτες σε σύγκριση με τους Νοτιοκορεάτες είναι εκτός από πιο αδύνατοι, πιο κοντοί και με μικρότερο προσδόκιμο ζωής.

Και όμως αν και ο Μαρξ δεν υποστήριζε τις κληρονομικές δυναστείες οι σύγχρονοι μαρξιστές στέλνουν συγχαρητήρια σ΄ αυτόν το χασάπη...

Ο αναπνευστικός λιμός της Αθήνας...

Δυο είναι οι δηλώσεις που ξεχώρισαν εν μέσω των γιορτών των Χριστουγέννων.

Η μία είναι αυτή του κ. Στουρνάρα πως αύξησε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης για να πάψουν οι πλούσιοι να θερμαίνουν με φθηνό τρόπο τις πισίνες τους...

Και η δεύτερη του προέδρου του νοσοκομείου Παίδων Αγ. Κυριακού, κ. Χάρη Τομπούλογλου, που συνελήφθη για εκβίαση και χρηματισμό που είπε: «Δεν είμαι εγώ μ... να κονομάνε όλοι και να μην παίρνω μια από τις δουλειές».

Νομίζω πως ο Τομπούλογλου είναι πιο έντιμος σε σχέση με τις προθέσεις του και λιγότερο επικίνδυνος από τον κ. Στουρνάρα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά, μπας και «συγκινηθούν» τα τρωκτικά που κυριαρχούν στο κράτος - μπάχαλο.

Η περίπτωση του κ. Στουρνάρα είναι πιο επικίνδυνη καθώς δείχνει πως πάσχει από ανερμάτιστο λαϊκισμό. Όπως έχουμε ξαναγράψει ο λαϊκισμός είναι η απομίμηση της λαϊκότητας. Παριστάνεις πως μεριμνάς για τα συμφέροντα του λαού, αδιαφορώντας για τις πραγματικές επιπτώσεις των στερεοτύπων που έχει στο μυαλό.

Δυστυχώς ο κ. Στουρνάρας είναι ένας από τους καλύτερους οικονομολόγους που έχουμε (οι Τσακαλώτοι και οι Μηλιοί μπροστά του είναι απλοί πιονιέροι της Κομσομολ). Άπαντες ξεκίνησαν οπαδοί του Μαρξ, αποκορύφωμα της εφαρμογής του δόγματος ήταν η σταλινική περίοδος, για μια πλευρά της οποίας μιλήσαμε πιο πάνω.

Ο κ. Στουρνάρας λοιπόν, ο δεινότερος των οικονομολογούντων στην Ελλάδα, εξίσωσε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης προς τα πάνω με στόχο να αυξήσει τα έσοδα του κράτους και δήθεν να αναγκάσει τους πλούσιους να πληρώσουν.

Στην Ελλάδα το κράτος ενδιαφέρεται απλά να εισπράξει και να ταΐσει τους δικούς του. Αυτό το κάνει προφασιζόμενο συνήθως αναδιανομή του πλούτου.

Για το σκοπό αυτό λοιπόν αύξησε τον φόρο στο πετρέλαιο  για όλους και προέβλεψε οι πιο αδύνατοι να λαμβάνουν ένα επίδομα θέρμανσης. Ισότητα δια της πλαγίας όπως ακριβώς ισχύει στο δόγμα «στρίβειν δια του αρραβώνος»...

Έτσι, όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 30-40.000 ευρώ ετησίως δικαιούνται να λάβουν επίδομα θέρμανσης, ενώ οι άλλοι όχι.

Αν κοιτάξει κάποιος την κλίμακα των εισοδημάτων που δηλώνονται στην εφορία θα διαπιστώσει πως από ένα σύνολο 5,1 εκατ. φορολογουμένων στην Ελλάδα  μόνο οι 100.000 δηλώνουν εισόδημα πάνω από 30-40.000 ευρώ.

Τουτέστιν, ο δεινότερος της οικονομικής επιστήμης στην Ελλάδα έχει βάλει στο «ψυγείο» 5 εκατ. φορολογούμενους  για να «τιμωρήσει» 100.000 προνομιούχους...

Πραγματικά δεν γνωρίζω πόσες ιδιωτικές θερμαινόμενες πισίνες υπάρχουν στην Ελλάδα. Υποθέτω όχι περισσότερες από μερικές εκατοντάδες.

Υποθέτω, επίσης πως αν κάποιος διαθέτει θερμαινόμενη πισίνα στην Ελλάδα και ξόδευε 10.000 ευρώ για να την θερμαίνει το χειμώνα δεν θα του στοιχίζει τίποτα να ξοδεύει 20.000 για να το πράττει και μετά την αύξηση του φόρου.

Ενδεχομένως επειδή ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός είναι διεφθαρμένος και διαλυμένος, οι περισσότεροι όσων έχουν θερμαινόμενη πισίνα να δικαιούνται και επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης, όπως ο κ. Λιάπης εδικαιούτο και ελάμβανε ΕΚΑΣ.

Αν έστω οι θερμαινόμενες πισίνες των ιδιωτών είναι 1.000, τα 10.000 διαφορά αθροίζουν περί τα 10 εκατ. αυξημένα έσοδα. Αν έστω οι θερμαινόμενες πισίνες είναι 10.000, τα αυξημένα έσοδα θα ήταν 100 εκατ. ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για ψίχουλα...

Για να πιάσει τα 10 ή 100 εκατ. ευρώ από τις θερμαινόμενες πισίνες ο υπουργός έχει κάνει τα λεκανοπέδιο θάλαμο αερίων, προκαλώντας ένα αναπνευστικό λιμό στη χώρα.

Λοιπόν ποιος είναι πιο επικίνδυνος: Τομπούλογλου ή Στουρνάρας;

Ανίκανοι ή απλά καραγκιόζηδες;

Είναι δε τόσο καραγκιόζηδες αυτοί που μας κυβερνούν που υποστηρίζουν πως τις μέρες που τα αιωρούμενα σωματίδια από την καύση ακατάλληλων υλικών ξεπερνούν το όριο συναγερμού θα επιτρέπουν την δωρεάν κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τα φτωχά νοικοκυριά.

Τα ρολόγια του ηλεκτρικού στην Ελλάδα καταγράφουν τις ποσότητες αθροιστικά συνολικά. Μια φορά το δίμηνο περνά ο καταμετρητής, καταγράφει το ρολόι, αφαιρούν τον αριθμό της προηγούμενης καταγραφής και τιμολογούν τη διαφορά.

Πως θα καταγράφουν τις μέρες της δωρεάν κατανάλωσης και θα τις αφαιρούν από το σύνολο;

Όλα αυτά γιατί στην Ελλάδα το σοβιετικό κράτος πιστεύει πως πρέπει να πληρώνουμε τους υψηλότερους ειδικούς φόρους κατανάλωσης την ΕΕ.

Ασχέτως των εισπρακτικών  αποτελεσμάτων και των κοινωνικών συνεπειών λένε και μια λαϊκίστικη μπαρούφα, του τύπου φορολογούμε τον πλούτο (θερμαινόμενες πισίνες) και καθαρίζουνε.

Πιστεύω πως αν στον κ. Στουρνάρα κατέβει καμιά φαεινή ιδέα να φορολογήσει τους πλούσιους με κάποιο ειδικό φόρο κατανάλωσης στα τρόφιμα, με επιστροφή μέσω επιδόματος τροφίμων για τις αδύναμες οικονομικά τάξεις(δελτίο το λένε οι κομμουνιστές), θα ζήσουμε εκτός του αναπνευστικού λιμού και πραγματικό...

Εκτός αν τον αφήσει αυτό το λιμό για τους συντρόφους Τσακαλώτο και Μηλιό...

Στην Ελλάδα πάσχουμε από υπερβάλλοντα κρατισμό και επίδειξη υποκριτική προσήλωσης σε σοσιαλιστικές αρλούμπες. Όποιος δεν δηλώνει τουλάχιστον σοσιαλδημοκράτης χαρακτηρίζεται ανάλγητος και ακοινώνητος.

Στην κυριαρχία αυτής της ιδεολογίας βρίσκονται οι ρίζες της ελληνικής κρίσης και χρεοκοπίας. Αυτό πληρώνουμε.


capital.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...