Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Μας δουλεύει πάλι !!!


Μέσω της σελίδας του στο facebook "απολογήθηκε" ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος και ανέπτυξε το... σκεπτικό του σχετικά με τον ανύπαρκτο χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης. Κατ' αυτόν λοιπόν δεν υπάρχει μέση λύση. Ή ο στολισμός θα είναι πλούσιος ή μαύρα σκοτάδια, όπως τώρα. Επίσης, επειδή...

διαισθανόμαστε ότι για μία ακόμη φορά μας δουλεύει, θα θέλαμε να μας εξηγήσει πως "στήριξε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και συνανθρώπους που δεν είχαν τα απαραίτητα". Με ποιο τρόπο; Τι έκανε δηλαδή; Διαβάστε μόνοι σας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τον άνθρωπο που "διοικεί" τα Γιάννενα:
"Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, χρόνια σας πολλά!
Παρατήρησα αυτές τις γιορτινές ημέρες μια διαδυκτιακή «γκρίνια» σχετικά με τον στολισμό της πόλης μας.
Δεν αδικώ κανέναν! Πράγματι η εικόνα μιας πλούσια στολισμένης πόλης θα ήταν για όλους μας καλοδεχούμενη και είναι αλήθεια πως θα επιθυμούσαμε όλοι, κάτι περισσότερο εντυπωσιακό. Θέλω όμως ειλικρινά να σας διαβεβαιώσω, πως κάναμε ό,τι ακριβώς μας επέβαλαν οι συνθήκες, και τι εννοώ:
Επικεντρωμένοι στον κοινωνικό χαρακτήρα των ημερών, αποφασίσαμε και διευρύναμε την στήριξή μας, σε ακόμη περισσότερες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Επιλέξαμε να στηρίξουμε συνανθρώπους μας που στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα. Να δώσουμε ανακούφιση και χαρά σε εκείνους που διαβιούν δύσκολα καθώς πλήττονται από την οικονομική κρίση. Αυτή ήταν η προτεραιότητά μας!
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι τις ημέρες αυτές ολοκληρώσαμε την εξόφληση χρεών άνω των 10,2 εκατομμυρίων. Χρέη τα οποία κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Για τον λόγο δε αυτόν, οι υπηρεσίες μας έμειναν και το Σαββατοκύριακο ανοιχτές. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, πως ο στολισμός επιβαλλόταν να περιοριστεί στα υπάρχοντα υλικά που διαθέτει η υπηρεσία του δήμου μας και ισότιμα να διανεμηθούν, τόσο στον παλιό δήμο, όσο και στις περιφερειακές μας ενότητες.
Κατά την άποψή μας οποιαδήποτε περαιτέρω δαπάνη για στολισμούς στην παρούσα συγκυρία, θα ήταν πολυτέλεια και εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πρόκληση, απ’ όλους εκείνους που δίνουν μάχη για την επιβίωση, αγώνα για το μεροκάματο. Ευχή όλων είναι να αλλάξει το δυνατό συντομότερο η άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας μας και να επιτρέψει την οικονομική ανάσα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από την πλευρά μας παλεύουμε κι αγωνιζόμαστε γι αυτό. Θέλουμε το καλύτερο για το Δήμο μας και τους πολίτες μας…. Και θα το πετύχουμε!"


 StoTapsi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...