Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Γραφειοκρατικός βραχνάς για τις επιχειρήσεις τα νέα φορολογικά μέτρα – Όλες οι συναλλαγές πάνω από 500 ευρώ θα γίνονται μέσω τραπέζης...


Σε διαφορετική περίπτωση η επιχείρηση θα πρέπει να πληρώνει φόρο επί της δαπάνης που έκανε με μετρητά...
Σε γραφειοκρατικό βραχνά μετατρέπονται για χιλιάδες επιχειρήσεις τις χώρας τα νέα φορολογικά μέτρα που θα ισχύσουν από 1/1/2014.
Ἡ φορολογική πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζει να πνίγει τις μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα».
Αυτό επισημαίνουν στο bankingnews , στέλεχος μεγάλης εμπορικής εταιρίας,  «αφού η κυβέρνηση μόνο γραφειοκρατικά εμπόδια δημιουργηθεί, παρά τις αντίθετες κορώνες της …πέρι πάταξης», αναφέρει χαρακτηριστικά,.
Ειδικότερα σάλος έχει δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις με την διάταξη του νέου φορολογικού νόμου ότι από 1.1.2014 δεν θα  αναγνωρίζονται ως επαγγελματικές δαπάνες οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ που θα πραγματοποιούνται με μετρητά.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλες οι συναλλαγές θα πρέπει να γίνονται μέσω τραπέζης διαφορετικά η επιχείρηση θα πρέπει να πληρώνει φόρο επί της δαπάνης που έκανε με μετρητά.
«Πέραν του κόστους που επιφέρει η προσαρμογή στις αλλαγές, είναι αδύνατον  να κάνουμε για οποιαδήποτε συναλλαγή μας, κατάθεση στην τράπεζα. Ακόμη και φωνάξουμε υδραυλικό…πρέπει η πληρωμή να γίνει μέσω τραπέζης», αναφέρουν χαρακτηριστικά,
Επίσης από 1/1/2014 οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δηλώνουν στην εφορία κάθε μήνα τα έσοδα τους από το πρώτο ευρώ.
"Θα πρέπει να είμαστε συνεχώς στις εφορίες και να υποβάλλουμε καταστάσεις για τα έσοδα μας… Αυτό εκτός από χρονοβόρο είναι και κοστοβόρο», τονίζουν χαρακτηριστικά.
«Πότε θα βρούμε χρόνο να δουλέψουμε δεν μας έχουν πει ακόμη…», αναφέρει το ίδιο στέλεχος.



www.bankingnews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...