Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Το μεγάλο «κατοστάρι» για τους πολίτες: Καλούνται να πληρώσουν 4 + 1 φόρους στις 2 τελευταίες ημέρες του 2013...

Το 2013 φθάνει αισίως στο τέλος του και μόλις ελάχιστες ημέρες έχουν απομείνει για να υποδεχθούμε το νέο έτος το οποίο ορισμένους ενδέχεται να τους βρει έξω από τις πόρτες των εφοριών.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται...
να επικρατήσει το αδιαχώρητο στα απανταχού παραρτήματα, καθώς, έχουν απομείνει μόλις δύο ημέρες για όσους φορολογούμενους δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους.
Μάλιστα εκατομμύρια πολίτες καλούνται να πληρώσουν την τελευταία στιγμή τέσσερις μεγάλους φόρους από τους οποίους στο υπουργείο Οικονομικών προσδοκούν να εισπράξουν 1,5 δισ. ευρώ.
Οπως αναφέρει η «Καθημερινή», περίπου 2,2 εκατομμύρια πολίτες δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και θα πρέπει είτε να καταβάλλουν τα ποσά στις επόμενες δύο εργάσιμες ή να καταθέσουν πινακίδες. Από τις αρχές Νοεμβρίου, μέχρι σήμερα, περισσότερα από 90.000 αυτοκίνητα, τέθηκαν σε ακινησία, ωστόσο, το πιο πιθανό σενάριο είναι να δοθεί κάποια μικρή παράταση όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.
Συνολικά οι φορολογούμενοι, μέχρι το τέλος του έτους, θα πρέπει να πληρώσουν φόρους, 1,5 δισ. ευρώ.
Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας, οι πολίτες θα πρέπει να καταβάλλουν ακόμη:
  1. Φόρο εισοδήματος: Μέχρι τις 31 Δεκέμβρη θα πρέπει να καταβληθεί η τελευταία δόση, ενώ, σε διαφορετική περίπτωση τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Προβλέπεται τόκος 8,75% από την 1η Ιανουαρίου 2014, ενώ εφόσον υπάρξουν καθυστερήσεις για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών θα υπάρξει και πρόστιμο 10% επί του αρχικού κεφαλαίου.
  2. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας: Οι υπόχρεοι θα πρέπει να πληρώσουν την πέμπτη δόση του ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012 και την τρίτη δόση του ΦΑΠ του έτους 2013. Σημειώνεται ότι η σχετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2014.
  3. Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων: Για τους περισσότερους φορολογούμενους το έκτακτο τέλος ακινήτων λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2013
  4. Φόρος Πολυτελείας: Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, τις πισίνες και τα αεροσκάφη θα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ, με έκπτωση 1,5%, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2014.

 http://www.iefimerida.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...