Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. οι φωτογραφίες επικίνδυνων Αλβανών κακοποιών με καλάσνικοφ...


Έπειτα από πολύμηνες έρευνες, εξιχνιάστηκαν ληστείες, ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς, διαρρήξεις οικιών και κλοπές αυτοκινήτων. Συνελήφθη ένα μέλος της σπείρας και...
αναζητούνται ακόμη έξι.


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονιών, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών, και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Όπως διαπιστώθηκε, οι κατηγορούμενοι μαζί με συνεργούς τους από τις αρχές του 2012 διέπρατταν ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, υποκαταστήματα τραπεζών, καταστήματα, ακόμη και σε αρτοποιεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και της περιφέρειας.

Οι κακοποιοί ήταν οπλισμένοι με βαρύ οπλισμό, όπως καλάσνικοφ και φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ δεν δίσταζαν να πυροβολούν εναντίον οποιουδήποτε τους παρεμπόδιζε, κυρίως εναντίον αστυνομικών, όταν καταδιώκονταν και εγκλωβίζονταν. Έπειτα από κάθε συμπλοκή διέφευγαν στην Αλβανία και επέστρεφαν ύστερα από αρκετό χρονικό διάστημα.

Σε περίπτωση καταδίωξης, συμπλοκής με αστυνομικούς ή σύλληψης κάποιου από τα μέλη της οργάνωσης, η ομάδα, είτε διέκοπτε προσωρινά τη δράση της είτε διαφοροποιούσε τη σύνθεσή της, τον τρόπο δράσης, αλλά ακόμη και το είδος του στόχου, προκειμένου να είναι δύσκολος όχι μόνο ο εντοπισμός και η σύλληψη των μελών της, αλλά και η συσχέτιση των διάφορων υποθέσεων.

Επίσης, σε περίπτωση χρήσης κάποιου όπλου, το απέσυραν και το αντικαθιστούσαν με κάποιο άλλο, έτσι ώστε να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί και να συσχετισθεί η δραστηριότητα της ομάδας.

Στις 16 Ιουλίου 2013 εντοπίστηκε στη συμβολή της Λ. Μεσογείων με την οδό Σλήμαν στους Αμπελόκηπους ένα μέλος της σπείρας, 50 ετών, να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο. Σε σήμα των αστυνομικών για τη διενέργεια ελέγχου, ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει, ωστόσο λίγο μετά το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Όπως εξακριβώθηκε, η σπείρα έχει διαπράξει συνολικά:

- Τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκ των οποίων οι δύο σε βάρος αστυνομικών.
- Μία απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας.
- Τρεις διαρρήξεις οικιών.
- Δέκα ληστείες σε καταστήματα.
- Έξι κλοπές αυτοκινήτων.
- Μία απόπειρα διάρρηξης σε κοσμηματοπωλείο.
- Μία ληστεία σε ιδιώτη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η συγκεκριμένη δημοσίευση των φωτογραφιών και στοιχείων ταυτότητας των κακοποιών, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...