Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Συνελήφθη ο Ράτκο Μλάντιτς;





ImageΣυνελήφθη ένας άνδρας ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητής του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς, μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ. O Ράτκο Μλάντιτς είναι είναι ο τελευταίος σημαντικός καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου στρατιωτικός ηγέτης των Σερβοβόσνιων, ο οποίος καταζητείται από το 1996.
Κι επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, η βαρώνη Κάθριν Άστον "υπουργός Εξωτερικών" της Ε.Ε. επισκέπτεται σήμερα το Βελιγράδι για την υπογραφή μιας σειρά σημαντικών συμφωνιών. Η σύλληψη του στρατηγού ήταν προϋπόθεση για την προώθηση της σερβικ΄ς ένταξης στην Ε.Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο...Ε.
Η Άστον θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, τον υπουργό Εσωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας του Βελιγραδίου στον διάλογο με την Πρίστινα, Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς και τον υπουργό Άμυνας, Ντράγκαν Σουτάνοβατς.

Η κα Άστον θα υπογράψει με τον υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας συμφωνία για ασφαλείς διαδικασίες στην ανταλλαγή και προστασία απόρρητων πληροφοριών, ενώ την Παρασκευή θα επισκεφθεί την Πρίστινα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...