Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Καταρρέει ο Σαμαράς! 150 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ! Μάχη για την τρίτη θέση....


Μικρή αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,3% στην πρόθεση ψήφου και κατά 0,5% στην εκτίμηση
εκλογικής επιρροής, σε σχέση με την χτεσινή δημοσκόπηση, καταγράφεται στην τελευταία μέτρηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr, ένα 24ωρο πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Με βάση τα ποσοστά που καταγράφονται... ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 150 έδρες, ενώ μάχη δίνεται για την τρίτη θέση. Για πρώτη φορά στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό με τον Αντώνη Σαμαρά, που χάνει έδαφος τόσο ο ίδιος όσο και η ΝΔ. 

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά 11 μονάδες, αλλά η εξασφάλιση της κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας εξαρτάται πλέον τόσο από το τελικό δικό του ποσοστό, όσο και από τον αριθμό των κομμάτων που θα εισέλθουν τελικώς στην Βουλή. Οι ΑΝΕΛ δείχνουν να περνούν άνετα το 3%, με μεγάλο ερωτηματικό να παραμένει το τελικό αποτέλεσμα του ΚΙΔΗΣΟ. Σύμφωνα με την μέτρηση της Palmos Alanysis το κόμμα του κ. Παπανδρέου δεν περνάει το όριο, υπάρχει όμως και η περίπτωση να μην δηλώνουν όλοι οι ψηφοφόροι την πρόθεση τους να το ψηφίσουν. 

Σε ότι αφορά την τρίτη θέση, πάντα στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, την μάχη κερδίζει το ΠΟΤΑΜΙ, παρ' ότι στην πρόθεση ψήφου η Χρυσή Αυγή προηγείται. Τελική πρόβλεψη είναι δύσκολο να γίνει λόγω της ιδιαιτερότητας των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων, και ιδιαίτερα του Ποταμιού του οποίου η εκλογική βάση παρουσιάζει συνεχείς διακυμάνσεις. 

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου: Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,5% και η ΝΔ 20,1%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 3,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%, το ΚΙΔΗΣΟ 1,4% και το ΛΑΟΣ 1,1%. Άλλο κόμμα δηλώνει πως θα ψηφίσει το 4,4%, ενώ το 15,3%, αν και μόλις ένα 24ωρο πριν τις εκλογές, δηλώνει πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει. “Λευκό - Άκυρο” απαντάει το 2,2%, ενώ το 2,3% δηλώνει πως δεν πρόκειται να προσέλθει στις κάλπες.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, με κατανομή των αναποφάσιστων με βάση τους δήλωσή τους και αναγωγή επί των έγκυρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 36,5%, η ΝΔ το 25,5%, το Ποτάμι 7,5%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το ΚΚΕ 6%, το ΠΑΣΟΚ 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4% και τα υπόλοιπα κόμματα 9,5%. Με βάση την εκτίμηση εκλογικής επιρροής, η εκτίμηση κατανομής εδρών είναι: ΣΥΡΙΖΑ 150, ΝΔ 71, Ποτάμι 21, Χρυσή Αυγή 19, ΚΚΕ 16, ΠΑΣΟΚ 12, και Ανεξάρτητοι Έλληνες 11. 

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρα ισοβαθμεί με τον Αντώνη Σαμαρά, με ποσοστό 34%. “Κανένας από τους δύο” απαντάει αυθόρμητα το 26%. Τέλος στην παράσταση νίκης, η συντριπτική πλειονότητα δηλώνει σίγουρη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (79%). 










http://tvxs.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...