Τρίτη 24 Μαΐου 2011

WSJ: Πτωχεύει η Ελλάδα μετά τη "φυγή" Καν!


Την σιγουριά τους για την πτώχευση της Ελλάδας εκφράζει στα δημοσιεύματα της η Wall Street Journal ενώ αφήνονται ξεκάθαρα "υπονοούμενα" για το ότι ο μέχρι πρότινος υποστηρικτή μας Στρος Καν δε μπορεί να μας βοηθήσει πια.

“Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της”,...
αναφέρει δημοσίευμα της την Δευτέρα (23.05) η Wall Street Journal ενώ εκτιμά με σιγουριά πως το δρόμο της Ελλάδας θα ακολουθήσουν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

''Στην πραγματικότητα η Ελλάδα είναι ανίκανη να επιτύχει ακόμα και τους μεσοπρόθεσμους στόχους του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που υποσχέθηκε προκειμένου να λάβει βοήθεια. Και αυτός ίσως είναι ο πραγματικός λόγος που οι τρεις δανειστές της απειλούν να αποσυρθούν από την προσπάθεια διάσωσης'', αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Την άποψη του για επιστροφή στη στη δραχμή εκφράζει ο ίδιος συντάκτης, αλλά και οικονομολόγος, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά: “Σκεφτείτε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να πληρωθείτε σε δραχμές αντί για ευρώ. Αλλά έτσι είναι οι επενδύσεις”.

Οι “προφητείες” του αμερικανού οικονομολόγου και αρθρογράφου δεν τελειώνουν εδώ: Προβλέπει ακόμα πιο άγρια λιτότητα με γερμανικούς όρους αφού ο Ντομινίκ Στρος Καν μετά την παραίτηση του, δεν είναι πια στο πλευρό των Ελλήνων.

Μάλιστα, στο εν λόγω δημοσίευμα ο συντάκτης του άρθρου εμφανίζεται κάτι παραπάνω από βέβαιος για την ελληνική πτώχευση για την οποία αναφέρει ότι όπως και αν αποκαλέσει κανείς την “πτώχευση, αναδιάταξη, ήπια αναδιάρθρωση ή εθελοντισμό”, παραμένει αναδιάρθρωση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...