Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Συνέχεια απολύσεων στο Public Ιωαννίνων



Συνεχίζει τις απολύσεις εργαζομένων η εταιρεία Public στα Ιωάννινα,μετά τις 3 απομακρύνσεις τον Φεβρουάριο και Μάρτιο ακολούθησε η απόλυση του διευθυντή του καταστήματος και σήμερα η απόλυση εργαζομένης στα ταμεία.Οι απολύσεις μέχρι στιγμής γινόντουσαν στα πλαίσια <<αλλαγών>> και υποτίθεται ότι είχαν να κάνουν με την καλύτερη οργάνωση τους, άλλα όμως ήταν τα στοιχεία. Είναι η συνέχεια προηγούμενων απολύσεων και παραιτήσεων . Όλα σχεδιασμένα με άψογο τρόπο από τον διευθυντή της εταιρείας Ν--λη σε συνεργασία με συναδέλφους των απολυμένων,με σκοπό να απομακρύνει όποιον οι 2 <<συνάδελφοι>> θεωρούσαν απειλή για την ποιο <<ορθή>> λειτουργία του καταστήματος.
Και για να λέμε <<ορθή>> λειτουργία είναι η εργασία εκτός ωραρίου,απογραφή κυριακές (χωρίς να έχει δηλωθεί στην επιθεώρηση εργασίας),’αδειες ‘οποτε θέλουν αυτοί,χωρίς να αναγνωρίζουν το δικαίωμα του εργαζομένου να παίρνει την άδεια που διακαιούται ,όποτε τι χρειάζεται.Ευτυχώς ο επιθεωρητής εργασίας έπισκέφθηκε το κατάστημα και όντως βεβαίωσε να βρίσκονται Κυριακή εντός του καταστήματος 26 άτομα χωρίς να έχουν δηλωθεί πουθενά.Για να δούμε τι θα γίνει?????
Πάντως η εταιρεία ανέβαλε την προγραμματισμένη απογραφή της περασμένης Κυριακής και την έκανε Δευτέρα για λόγους ευνόητους αλλά και πάλι κράτησε εργαζομένους από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.
Η απειλή συνεχίστηκε και σε μια από τις τελευταίες επισκέψεις του διευθυντή Ν—λη στα Ιωάννινα,όπου σε ένδειξη <<αντρισμού>> έβγαλε από την τσέπη του μία κίτρινη και μία κόκκινη κάρτα και δήλωσε μπροστά σε όλους τους εργαζομένους του καταστήματος , ότι του τις έδωσε ο εμπορικός διευθυντής του ομίλου (ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΤΟΥ) για να τις δείχνει σε ένδειξη τιμωρίας στους εργαζομένους και στις 2 κίτρινες κάρτες να δείχνει ο ίδιος κόκκινη κάρτα και να απολύονται.Εαν είναι δυνατόν …….
Και σε συνέχεια για να μην εναντιωθούν οι εργαζόμενοι που παραμένουν στο κατάστημα ξεκίνησαν να τάζουν αμοιβές εκτός μισθών για να κλείσουν τα στόματα.Αλλά μάλλον αυτό δεν έγινε.Φοβούνται τις αντιδράσεις των οργανωμένων σωματείων και του ΠΑΜΕ ,σε συνέχεια των απαράδεκτων απολύσεων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις που η εταιρεία έχει καταστήματα.
ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΩΡΟ ΠΙΘΑΝΟΝ
ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.
ΝΤΡΟΠΗ……………………………………………

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΩΤΗΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...