Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Κεφαλαιοποίηση κάτω από 1 δισ. ευρώ για 10 από τις 20 μετοχές του FTSE20

Του Δημήτρη Ζάντζα

Σε επίπεδα Ιανουαρίου... 1996 υποχωρεί την Τετάρτη ο τραπεζικός δείκτης του Χ.Α., ενώ το αρνητικό διεθνές κλίμα πιέζει προς νέα χαμηλά και τον Γενικό Δείκτη, στα επίπεδα των 1.120 μονάδων.

Στο «κόκκινο» διαπραγματεύεται το σύνολο σχεδόν των τίτλων του FTSE20, με εξαίρεση τα κέρδη 1,33% και 0,870% των ΑΤΕ και Motor Oil. Αυτό όμως που ξεχωρίζει στο ταμπλό του δείκτη, είναι ότι για τις μισές από τις εισηγμένες που τον απαρτίζουν η κεφαλαιοποίηση έχει υποχωρήσει πλέον χαμηλότερα από το 1 δισ. ευρώ (ΑΤΕ, Τρ. Πειραιώς. Motor Oil, Βιοχάλκο, Marfin Popular Bank, T.T., Jumbo, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ και MIG).


«Οι φόβοι για επέκταση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, καθώς και η διάθεση των οίκων αξιολόγησης να προχωρήσουν –ενδεχομένως- σε αναθεώρηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Αμερικής, παρά την τελική έγκριση της αύξησης του ορίου χρέους διατήρησε αμείωτη την επιφυλακτικότητα της επενδυτικής κοινότητας, οδηγώντας τις χρηματαγορές σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα τιμών και την ελληνική κεφαλαιαγορά σε νέα χαμηλά έτους και την επιστροφή της σε επίπεδα τα οποία έχει να δει από το Φεβρουάριο του 1997» σχολιάζει στο πρωινό της δελτίο η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

«Το αρνητικό μίγμα ειδήσεων αναμένεται να διατηρήσει το πτωτικό momentum και κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με την απουσία εγχώριων καταλυτών να επιβαρύνει περαιτέρω την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά» σημειώνει η χρηματιστηριακή, προσθέτοντας ότι «στο επίκεντρο των πιέσεων αναμένεται να βρεθεί εκ νέου ο τραπεζικός κλάδος, ενώ μετά τη χθεσινή συνεδρίαση ενδεχομένως να υπάρξει διάχυση της διόρθωσης και σε μετοχές οι οποίες μέχρι πρότινος εμφάνιζαν αμυντικότερα χαρακτηριστικά».

«Παρ’ όλα αυτά, αναμένονται επιμέρους διαφοροποιήσεις στις εταιρείες που ανακοινώνουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το 2ο τρίμηνο 2011, ιδιαίτερα εφόσον αυτά κυμανθούν σε καλύτερα των εκτιμήσεων επίπεδα» εκτιμά η Πήγασος. «Τεχνικά», συμπληρώνει, «η διάσπαση της στήριξης των χαμηλών έτους των 1.166 μονάδων, επιτάχυνε τους ρυθμούς της πτώσης, οδηγώντας το Γενικό Δείκτη σε καταγραφή νέων χαμηλών έτους στις 1.144 μονάδες. Πλέον η όποια ανοδική αντίδραση θα ξεκινήσει από οποιαδήποτε σημείο, καθώς η σύγκριση με επίπεδα τιμών του 1997 δεν μας οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.129,15 μονάδες με απώλειες 1,32%, κινούμενος πτωτικά από την έναρξη των συναλλαγών και με απώλειες που έφτασαν νωρίτερα το 1,77%.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθείς στο Χ.Α. όγκος 10,9 εκατ. τεμαχίων αξίας 20,3 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 48 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 22 ενισχύονται και 24 διατηρούνται αμετάβλητες.


 Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...