Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο μισθολόγιο: Μισθοί πείνας στο Δημόσιο από 1η Οκτωβρίου



Πόσο πέφτουν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων από την 1η Οκτωβρίου;
Με 1.000 ευρώ το μήνα θα πρέπει να ζουν στο εξής οι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς σε αυτήν την κλίμακα (συν ή πλην 300 ευρώ) φαίνεται πως θα συμπιεστούν οι μισθοί τους μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου από
1ης Οκτωβρίου και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5000 ευρώ που θα αυξήσει αναδρομικά την παρακράτηση.
Συγκεκριμένα, η μείωση του αφορολόγητου στα 5000 ευρώ θα σημάνει περαιτέρω μείωση κατά 25 έως 60 ευρώ στους μισθούς του δημοσίου (αλλά και του ιδιωτικού τομέα) λόγω της αυξημένης παρακράτησης φόρου που θα ισχύσει από τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο
Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη μείωση του αφορολογήτου, τον Ιούλιο, από τα 12.000 στα 8.000 ευρώ, ο επιπλέον φόρος εισοδήματος δεν παρακρατήθηκε από τους μισθούς. Αυτό δεν θα συμβεί όμως αυτή τη φορά, καθώς στο υπουργείο Οικονομικών έχει ληφθεί η απόφαση να εφαρμοστεί άμεσα η παρακράτηση και μάλιστα αναδρομικά. Αυτό σημαίνει ότι στους 3 τελευταίους μήνες του 2011, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα κληθούν να πληρώσουν την παρακράτηση όλου του 2011.
Για παράδειγμα, υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών που με το νέο μισθολόγιο θα του αναλογούν από 1ης Οκτωβρίου 618 ευρώ το δεκαπενθήμερο, υπολογίζεται πως θα πληρώσει και την παρακράτηση 10 μηνών (Ιανουαρίου-Οκτωβρίου) αλλά και την εισφορά 3% υπερ ΟΑΕΔ, με συνέπεια να εισπράξει στο χέρι καθαρά μόλις 150 ευρώ.
Με τη νέα μείωση του αφορολογήτου στην κλίμακα φόρου εισοδήματος, θα πληρώσουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι για το εισόδημά τους 700 ευρώ περισσότερα σε σχέση με το ίδιο εισόδημα πέρυσι. Από τον Αύγουστο οι περισσότεροι είδαν ήδη να μειώνεται ο μισθός τους 35 ευρώ. Τώρα θα μειωθεί άλλα 25. Περισσότερα χάνουν όσοι έχουν παιδιά και σχεδόν τα διπλάσια όσοι έχουν 3 ή περισσότερα.
fimes.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...