Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα εκλογικά διλήμματα της πλάκας


Τα πράγματα θα πρέπει να εξελίσσονται πολύ χειρότερα απ’ ότι νομίζουμε γιατί άρχισαν ήδη οι διαρροές και τα τεχνητά διλήμματα. Αποβλέπουν σε δυο πράγματα:

Αφ΄ ενός, να πείσουν την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, δια της,,,
προσφιλούς μεθόδου της…τρομοκρατίας, να ψηφίσει τα νέα μέτρα που …
ευαγγελίζεται ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αφ’ ετέρου, να πανικοβάλλουν τον κόσμο, πως τάχα αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα έρχεται η πτώχευση.

Δείτε, τώρα πως το θέτουν:


Το καλό σενάριο

Το καλό σενάριο λοιπόν, λέει ότι «η κυβέρνηση αντέχει, παρά τα σκληρά μέτρα και η Ευρώπη προχωράει σε μια …παραλλαγή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το γνωστό EFSF, αγοράζει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου από την δευτερογενή αγορά, σε τιμές …αγοράς».

Και …μεταφράζω εγώ, γιατί το σενάριο το αφήνει να αιωρείται, ότι έτσι μειώνεται το χρέος μας, άρα και το κόστος εξυπηρέτησής του, άρα η χώρα παίρνει μια βαθιά ανάσα, στρέφεται στην ανάπτυξη, δημιουργεί πρωτογενές πλεόνασμα, δεν παράγει πλέον ελλείμματα, ανακτά την φερεγγυότητά της, έρχονται επενδύσεις, δημιουργούνται θέσεις εργασίας, μειώνεται η ανεργία, αυξάνεται το εισόδημα, μεγαλώνει το ΑΕΠ κ.λ.π.! Με άλλα λόγια: Ο Γιώργος μας σώζει!!! Σε μερικά τέρμινα έρχονται καλύτερες μέρες!!!

Το σενάριο αυτό διέπεται από μια μεσσιανιστική λογική! Θα ταλαιπωρηθούμε και θα τιμωρηθούμε, επειδή υπήρξαμε άσωτοι στο παρελθόν, αλλά αφού παραδειγματιστούμε, μας αναμένει η σωτηρία!

Το κακό σενάριο!

Σύμφωνα με το ..κακό σενάριο «η κυβέρνηση λυγίζει υπό το βάρος των πολιτικών πιέσεων και των μέτρων που πρέπει να προωθήσει, η χώρα οδηγείται σε εκλογές όπου είτε προκύπτει αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ., είτε συγκυβέρνηση, όπου τον πρώτο λόγο έχει η Ν.Δ. Η νέα Κυβέρνηση παλινωδεί, χωρίς να πάρει νέα μέτρα, χάνεται πολύτιμος χρόνος και η χώρα οδηγείται σε χρεοκοπία!»

Ποιο είναι το μήνυμα; να φωνάζουμε όλοι στο Γιώργο «κάτσε κάτω απ’ τη μπάρα!» Να αντέξει! Γιατί αν δεν αντέξει…πτωχεύσαμε!

Στα σοβαρά τώρα:

Κατ’ αρχήν μιλάνε για «χάσιμο πολύτιμου χρόνου», αυτοί που επί μήνες παρακολουθούσαν τα πράγματα ως τουρίστες;

Δεύτερον, το ζήτημα δεν είναι αν αντέξει η κυβέρνηση. Την κοινωνία τη ρώτησε κανένας; Ενδιαφέρονται να μάθουν αν αντέχει ο κόσμος αυτή τη λαίλαπα μέτρων και περικοπών; Και τι να το κάνω εγώ, αν αντέξει η Κυβέρνηση και δεν αντέξει ο ελληνικός λαός; Δηλαδή, αυτό είναι το ζητούμενο της χώρας; Να σωθεί η κυβέρνηση;

Τρίτον, αν τα προβλήματα της Ελλάδος λύνονται τόσο εύκολα, με το να αρχίσει δηλαδή ο EFSF να αγοράζει ομόλογα από την δευτερογενή αγορά, γιατί δεν το κάνει ήδη; Γιατί εμείς, εδώ και δυο χρόνια, δεν φτιάξαμε μια εταιρεία για να κάνει αυτή τη δουλειά; Και γιατί πρέπει προηγουμένως, να οδηγηθεί ο ελληνικός λαός στην εξαθλίωση; «Να σε κάψω Γιάννη, να σ΄αλείψω λάδι!»

Τέταρτον, ο κ. Παπανδρέου εδώ και δυο χρόνια δεν μας ..σώζει; Μας το είπε τόσες φορές ότι μας έσωσε και τώρα μας απειλεί με πτώχευση; Και θα εμπιστευθούμε κάποιον που έπεσε έξω σε όλες τις προβλέψεις του, που δεν τήρησε καμιά υπόσχεσή του, που κάθε λίγο και λιγάκι βάζει το μακρύ χέρι του στις τσέπες μας; Θα τον εμπιστευτούμε επειδή μας απειλεί με πτώχευση;

Λοιπόν, το δίλημμα που προσπαθούν να θέσουν είναι της πλάκας! Απέτυχαν παταγωδώς, πέφτουν από γκάφα σε γκάφα, δεν τους παίρνει κανένας στα σοβαρά και προσπαθούν εναγωνίως να διασωθούν. Και το κάνουν με τον πιο χοντροκομμένο τρόπο! Εκβιάζοντας και φοβίζοντας!

Θα φέρουν τα ακριβώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα!

Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει την Κυβέρνηση και τον κ. Παπανδρέου. Και τα λόγια και τα έργα τους. Και τους έχει βαθμολογήσει. Ξέρει τι τον περιμένει.

Η μόνη ελπίδα αυτής της χώρας είναι μετά τις εκλογές να βγεί μια ισχυρή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση με αξιοπρέπεια. Και μια τέτοια κυβέρνηση, όλοι θα την πάρουν στα σοβαρά.

Αδέξιος Δεξιός

Πηγή: http://dinatos.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...