Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σκανδαλώδης εύνοια: «Αθώα περιστερά» ο Λαυρεντιάδης με τις ευλογίες ενός «made in USA» νόμου!



Σκανδαλώδη εύνοια -και, μάλιστα, με μανδύα νομιμοφροσύνης- αποτελεί το πρωτοφανές στα ελληνικά δικαστικά χρονικά «deal» που «καθαρίζει» τον περιβόητο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, παρά την εις βάρος του εισαγγελική έρευνα για υπεξαίρεση του ιλιγγιώδους ποσού των 51 εκατ. ευρώ από την Proton Bank, για απιστία εις βάρος της τράπεζας, αλλά και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος!

Σε απόλυτη περιφρόνηση του τεράστιου σάλου που προκλήθηκε όταν πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος (μετά από αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος) έφερε στη δημοσιότητα την υπόθεση, ο επιχειρηματίας παραδίδεται τώρα σαν «αθώα περιστερά» στην κοινωνία, με μόνη υποχρέωσή του να επιστέψει το ποσό! Και, όλα αυτά, με την ελληνική Δικαιοσύνη σε ρόλο όχι απλά θεατή, αλλά –ουσιαστικά- χειροκροτητή! Κι όλα αυτά, εξαιτίας ενός «made in USA» νόμου που φρόντισε να περάσει, σε ανύποπτο χρόνο, η –γνωστή για τα φιλικά της αισθήματα προς το συγκεκριμένο επιχειρηματία- κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!
Σήμερα, το νέο διοικητικό συμβούλιο της Proton Bank (αφού το παλιό παραιτήθηκε όταν ξέσπασε ο σάλος) δέχθηκε να επιστραφούν τα 51 εκατ. ευρώ σε μετρητά (!) από τον κ. Λαυρεντιάδη και η τράπεζα να εκδώσει ανακοίνωση ότι δεν έχει άλλη απαίτηση από τον επιχειρηματία. Ακολούθως, η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει στην άρση του αξιόποινου για τον άνθρωπο που ενεπλάκη στην υπόθεση της υπεξαίρεσης των 51 εκατ. ευρώ –η οποία, μάλιστα, προκάλεσε το πάγωμα των λογαριασμών του (!)- και θα διατάξει στη αρχειοθέτησή της, βάσει μιας «made in USA» αναθεώρησης του άρθρου 384 του Ποινικού Κώδικα, πέρσι, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Μετά από όλα αυτά τα πρωτοφανή και απίστευτα, ακόμη και ο καλόπιστος Ελληνας φορολογούμενος εύλογα θα αναρωτιέται:
- η αποδοχή της επιστροφής ενός ιλιγγιώδους ποσού και, μάλιστα, σε μετρητά δε συνιστά ουσιαστική ομολογία ενοχής;
- με βάσει την «αμερικανική» λογική της πλήρους διαγραφής ενός κολοσσιαίου οικονομικού εγκλήματος εφόσον ο εγκληματίας επιστρέψει το προϊόν του εγκλήματος, να περιμένουμε –ως επόμενο βήμα- ότι η Δικαιοσύνη θα απελευθερώνει και τον ληστή που μπήκε στο σπίτι σου, σε απείλησε με περίστροφο και πήρε τα κοσμήματα της γιαγιάς, με μόνη προϋπόθεση αυτός να επιστρέψει τα κοσμήματα;
- με άλλα λόγια, κλέφτης είναι μόνο όποιος πιάνεται, αλλά ακόμη κι αυτός είναι αθώος αν επιστρέψει τα κλεμμένα;
- την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει, καλούμενος να πληρώσει τον ένα φόρο πίσω από τον άλλον, ποιοι είναι αυτοί που έχουν το θράσος να κλείνουν με νόημα το μάτι στους έχοντες και κατέχοντες, στέλνοντας τους το μήνυμα να κάνουν ό,τι τους καπνίσει; Αφού, αν δεν πιαστούν, θα ζουν ζωή και κότα με τα κλεμμένα. Κι αν πιαστούν, τα επιστρέφουν κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Ή, μάλλον, ακόμη καλύτερα: είναι ελεύθεροι να προχωρήσουν στην επόμενη κομπίνα...
- και, φυσικά -θα πει κάποιος…- αφού υπάρχει ο νόμος, χαζός είναι ο Λαυρεντιάδης να μην τον εκμεταλλευτεί;



http://www.newscode.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...