Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν τα γράφαμε εμείς μας λοιδωρούσαν...


Διαβάστε τώρα τι γράφαμε από τον Φεβρουάριο του 2011.
Διαβάστε για να θυμηθείτε ...
Έχετε τώρα καμιά αμφιβολία για το ξεπούλημα ;;
Καταλάβατε γιατί μας βομβαρδίζουν με τις φήμες για την μη λήψη της 5ης, της 6ης, 7ης δόσης κλπ...
Καταλάβατε γιατί μας παρουσιάζουν το νέο απίστευτο πρόγραμμα λιτότητας, το μεσοπρόθεσμο...και τα σενάρια χρεοκοπίας;;
Για να μας αναγκάσουν να πούμε πουλήστε όλα.... 
Διαβάστε τι γράφει σήμερα η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ωραία ακούγονται όλα αυτά, αλλά η ουσία βρίσκεται στην πρόταση του οίκου για τη δημιουργία μιας κεντρικής εταιρείας συμμετοχών που θα αναλάβει την ελληνική δημόσια περιουσία, λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, ακίνητα και εν γένει αξίες συνολικού ύψους 125 δισ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο συμμετοχών θα μεταβιβαστεί σε ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο, με την Ελλάδα να μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιεί τα έσοδα για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών της προς τις χώρες της ευρωζώνης.
Η πρόταση του γερμανικού οίκου για μεταβίβαση ενός τέτοιου χαρτοφυλακίου σε ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο δείχνει «πόσο πολύ» εμπιστεύονται την ελληνική πλευρά. Και το κυριότερο, πως σχεδιάζουν την απόλυτη διασφάλιση των κεφαλαίων τους μέσω εμπράγματων εγγυήσεων και βεβαίως αναθέτοντας τη θεματοφυλακή σε κοινοτικά όργανα.
Με βάση το σχέδιο του RBSC, το δημόσιο χρέος θα μπορούσε να μειωθεί σχεδόν στο μισό σε σύντομο χρονικό διάστημα (στο 88% από το 144% του ΑΕΠ) χωρίς να χρειαστεί αναδιάρθρωση των χρεών.
Ο Marcus Krall, συνεταίρος στο RBSC, εμφανίζεται μάλιστα αισιόδοξος καθώς εκτιμά πως «... με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να ενισχυθεί θεαματικά η ανάπτυξη, φέρνοντας αυξημένα φορολογικά έσοδα, με τη χώρα να ξεφεύγει από την παγίδα του χρέους». Ολα αυτά με την προϋπόθεση πως οι Γερμανοί θα έχουν το πάνω χέρι στην αξιοποίηση «εθνικού πλούτου 125 δισ. ευρώ», καθώς υπολογίζουν πως η Ελλάδα έχει ακόμη περισσότερες αξίες να βγάλει στο... σφυρί. 




http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/09/blog-post_3361.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...