Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

"Πρέπει να αφεθεί η Ελλάδα να χρεοκοπήσει;"


Δημοσκόπηση, με ερώτημα αν θα πρέπει η Ελλάδα να αφεθεί να χρεοκοπήσει δημοσιεύει στην κεντρική της σελίδα η βρετανική έκδοση της Huffington Post.
Στο ερώτημα αναφέρεται ακόμη ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας, θα έχει ως αποτέλεσμα να περισσέψουν χρήματα για να διοχετευθούν σε Ιρλανδία, Ιταλία και Πορτογαλία.
Δείτε εδώ τη δημοσκόπηση της Huffington Post.
"Τα χρηματιστήρια βρίσκονται μπροστά σε......
μια ακόμα καταστροφική εβδομάδα, αντιδρώντας αρνητικά στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας" αναφέρει το δημοσίευμα που συνοδεύει τη δημοσκόπηση.
Γίνεται αναφορά ακόμη στους φόβους για ντόμινο και στη νευρικότητα των αγορών, την ώρα που οι χώρες της ευρωζώνης δεν δείχνουν την απαραίτητη αποφασιστικότητα για να δώσουν λύση στο δράμα της Ελλάδας.
Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι χρήστες του Twitter διαφωνούν με την προοπτική εγκατάλειψης της Ελλάδας.
"Δεν είναι τόσο απλό. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα διαλυθεί η ευρωζώνη, πριν κάνουμε κάτι τέτοιο" σημειώνει η Σάρα Γκάβιν, ενώ άλλοι χρήστες σημειώνουν όχι μόνο τους οικονομικούς δεσμούς, αλλά και τους ιστορικούς.
"Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Είναι σκληρό να την εγκαταλείψουμε την ώρα που μας χρειάζεται" τονίζει ο Μάρτιν Κόλινς.
Ωστόσο υπάρχουν και κάποια (πολύ λιγότεροι), που σημειώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει η ΕΕ να χρηματοδοτεί την Ελλάδα.
"Οι οικονομολόγοι λένε ότι η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη. Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, αλλά όχι να βγει από το ευρώ" σημειώνει ο χρήστης του Twitter Τζακ Πικοκ.

http://news247.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...