Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Στο ΥΠΟΙΚ «ανακάλυψαν» ένα… θαυματουργό Ταμείο


Μέσω ποιου Ταμείου το κράτος ευελπιστεί να εξασφαλίσει επιπλέον ρευστότητα


Την ενεργοποίηση του Ταμείου Κρατικής Περιουσίας παρήγγειλε εσπευσμένα το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διασφαλίσει κι από εκεί άλλη μια πηγή εσόδων, η οποία παραμένει «παγωμένη» εδώ και μερικούς μήνες.


Στο Ταμείο αυτό, βάσει του αρχικού σχεδιασμού, θα μπορούσε να περιέλθει το σύνολο της κινητής κι ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο το οποίο μέσω της τιτλοποίησης περιουσιακών του στοιχείων θα μπορεί να διασφαλίζει ρευστότητα στο κράτος.

Η δίοδος αυτή θεωρείται ότι είναι η γρηγορότερη και αμεσότερη από πλευράς αποτελέσματος, καθώς ξεπερνά τα οποία γραφειοκρατικά προβλήματα και δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομικών να αντλεί πόρους χωρίς να αντιμετωπίζει νομικά κωλύματα.

Σύμφωνα με την εντολή που έχει δοθεί αρμοδίως, το εν λόγω Ταμείο, θα πρέπει να είναι σε θέση να λειτουργήσει έως το τέλος του Οκτωβρίου ή το αργότερο έως τα μέσα Νοεμβρίου, έτσι ώστε, αν είναι δυνατόν, να διασφαλίσει πόρους για το δημόσιο ακόμα και πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.
voria.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...