Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

"Ευκαιρία, ο φυσικός μας πλούτος"



«Ο φυσικός της πλούτος αποτελεί το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας και ίσως τη μεγάλη της ευκαιρία στην προσπάθειά της να χαράξει μια νέα αναπτυξιακή πορεία».
επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γρηγόρης Τσάλτας, παρουσία πρυτάνεων, σε ημερίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

O υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στον καταλυτικό ρόλο της πανεπιστημιακής και ακαδημαϊκής κοινότητας, «η οποία μπορεί να διαμορφώσει με επιμονή, προσπάθεια και συνεργασία, νέα πρότυπα περιβαλλοντικής συμπεριφοράς στους νέους επιστήμονες, οι οποίοι με τη σειρά τους μπορούν να αποτελέσουν τους φορείς για τη μετάβαση σε μια αειφορική αναπτυξιακή πολιτική», όπως είπε.

Ο κ. Τσάλτας, όντας και ο ίδιος ακαδημαϊκός, μέχρι πρότινος πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, αναφερόμενος στη συλλογική συζήτηση που έχει ξεκινήσει μεταξύ Πολιτείας και ακαδημαϊκών, σε σχέση με την παραγωγή της καινοτομίας από την πανεπιστημιακή κοινότητα, ανέφερε ότι «ο διάλογος άνοιξε και αυτό θα είναι συμβολικό μιας επόμενης πορείας».


enikos
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...