Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Μπερλουσκόνι προς ΕΚΤ: Θα τυπώσουμε το εθνικό μας νόμισμα...αν δεν τυπώσετε ευρώ.Nα τα βλέπουν οι ''ευρώ''λιγούρηδες πολιτικοί μας.




Όταν οι δικοί μας λοιδορούν το εθνικό μας νόμισμα, και προτιμάνε να υποθηκεύουν την πατρίδα μας...με αντάλλαγμα... την ευρωζώνη, η απάντηση έρχεται απο τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας... Την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ αν δεν αρχίσει να τυπώνει χρήμα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή και την έξοδο της ίδιας της Γερμανίας αν δεν συμφωνήσει με αυτή την στρατηγική, πρότεινε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, λέγοντας πως η Ιταλία......

θα μπορούσε να τυπώσει και το δικό της νόμισμα.Μιλώντας στους βουλευτές και τους γερουσιαστές του κόμματός του, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναφέρθηκε στην οικονομική και πολιτική κατάσταση στην χώρα του και σε όλη την Ευρώπη:

«Δεν έχω δει ποτέ παρόμοια κατάσταση, ο κόσμος δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη, είναι σοκαρισμένος από τον τρόπο που περιγράφεται το μέλλον: με μελανά χρώματα» διαπίστωσε ο Μπερλοσκόνι, καταθέτοντας στην συνέχεια, μια τρελή ιδέα, όπως την χαρακτήρισε:

«Πρέπει να πάμε στην Ευρώπη και να πούμε με δύναμη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αρχίσει να τυπώνει χρήμα. Διαφορετικά, ας αρχίσουμε να τυπώνουμε νόμισμα εμείς, με το νομισματοκοπείο μας».

Το κείμενο έχει ως εξής:


« Η οικονομική κρίση δεν επιλύεται εσωτερικά. Η κυβέρνηση Μόντι θα πρέπει να αναλάβει δράση από εκεί που σταματήσαμε εμείς και να αλλάξει την πολιτική του γραμμή. Πρέπει να πάμε στην Ευρώπη και να πούμε με δύναμη ότι η ΕΚΤ πρέπει να ξεκινήσει να τυπώνει χρήμα. Έτσι αλλάζει η οικονομία.

Η ΕΚΤ πρέπει να αλλάξει την αποστολή της, πρέπει να γίνει ο δανειστής της ύστατης προσφυγής και να αρχίσει να τυπώνει χρήμα. Διαφορετικά, στην αντίθετη περίπτωση, πρέπει να έχουμε την δύναμη να πούμε ciao ciao ευρώ και συνεπώς να βγούμε από την ευρωζώνη παραμένοντας στην ΕΕ ή να πούμε στην Γερμανία να βγει εκείνη από το ευρώ αν δεν συμφωνεί.

Η δική μου τρελή ιδέα είναι να τυπώσει η Τράπεζα της Ιταλίας ευρώ ή να τυπώσει το δικό μας νόμισμα. Σας προσκαλώ να εμβαθύνετε αυτή την ιδέα».


 http://ventetta.blogspot.gr/2012/06/n.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...