Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Πάνω από 2.300 άτομα έβαλαν τέλος στη ζωή τους στην Ελλάδα σε 3 χρόνια-Μετά την είσοδο των Μνημονίων.....



ΣΟΚ: Πάνω από 2.300 άτομα έβαλαν τέλος στη ζωή τους στην Ελλάδα σε 3 χρόνια!Σοκάρουν τα επίσημα στοιχεία σχετικά με τις αυτοκτονίες συμπολιτών μας. Την τελευταία τριετία, περισσότεροι από 2.300 άνθρωποι οι οποίοι –σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν- αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα έβαλαν τέλος στη ζωή τους.
Είναι ενδεικτικό ότι τους τρεις τελευταίους μήνες οι αυτοκτονίες ανήλθαν σε 60, ενώ σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο σημειώνονται τρεις περίπου αυτοκτονίες κάθε δύο ημέρες.
Σε ό, τι αφορά το προφίλ των ανθρώπων που αποφασίζουν να προβούν στο απονενοημένο διάβημα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρόκειται για πολίτες στους οποίους προκλήθηκε ισχυρό ψυχολογικό σοκ ένεκα των οικονομικών προβλημάτων που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.
«Κατά πλειοψηφία είναι άνθρωποι οι οποίοι είχαν συνηθίσει σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωήςκαι λόγω των οικονομικών δυσχερειών, είτε έμειναν άνεργοι είτε είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται», λένε χαρακτηριστικά.


TroktikoBlog gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...