Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Λουκέτο στην Χαλυβουργία Ελλάδος;



xalivourgiaΜέσα στην εβδομάδα εκπρόσωπος του ομίλου Μάνεση σε συνάντηση που θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει την απόφαση του Ομίλου να κλείσει οριστικά τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος, αποκαλύπτει ρεπορτάζ του capital.gr. To ρεπορτάζ σημειώνει ότι η διεύθυνση παράλληλα θα γνωστοποιήσει ότι:
* Θα φροντίσει, παρά την αδυναμία που προκαλεί η κρίση, για την απασχόληση όλων των σήμερα εργαζομένων στο συγκρότημα.
* Δεν πρόκειται να επαναπροσλάβει όσους χρειάσθηκε να χάσουν τις θέσεις εργασίας για την διατήρηση των προϋποθέσεων εξυγίανσης της χαλυβουργικής μονάδος.
Οι εξελίξεις που είναι ήδη γνωστές στους εργαζόμενους και στους καταληψίες του ομίλου καθώς και οι κινήσεις της Διοικήσεως έχουν προκαλέσει έντονη οργή και έχουν ήδη δημιουργήσει "μέτωπο" αμύνης από το ΠΑΜΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, ο χαλυβουργικός όμιλος Μάνεση είχε, πριν από τον επί ένα χρόνο αγώνα καταλήψεων των συνδικαλιστών, συγκεκριμένο πρόγραμμα εξυγίανσης του ομίλου και συντήρησης του μέσα στην κρίση με πολύπλευρες δραστηριότητες.
Η εμπλοκή όμως του προγράμματος στην αντίδραση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ ανέτρεψε τόσο την εφαρμογή του όσο και την παρακολούθηση της ευρύτερη στρατηγικής που εφαρμόζουν και οι άλλοι χαλυβουργικοί όμιλοι της χώρας για να αντιμετωπίσουν τις "επιθέσεις" στο κόστος παραγωγής από τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις της τιμής του ρεύματος του κρατικού μονοπωλίου της ΔΕΗ.

 http://www.theinsider.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...