Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η Ευρώπη αμείλικτα παρασύρεται προς την προφητεία της Βίβλου πριν από αιώνες


Η ίδια η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να αποχωρήσει από τους 130 νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την εγκληματικότητα, τη δικαιοσύνη και την αστυνόμευση, όπως ανακοίνωσε στις 15 Οκτωβρίου Υπουργός Εσωτερικών Theresa May. Η εφημερίδα Εuroskeptic Daily Express προαναγγέλλει την ανακοίνωση ως "πρώτο βήμα της Εξόδου της Βρετανίας στην ΕΕ".
"Είναι δικαίωμα. Ένα μεγάλο τμήμα του βρετανικού λαού είναι από καιρό δυσαρεστημένοι με την θέση της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως, για πολλά χρόνια η Βρετανία συνέχισε να στέκεται πιο κοντά προς στην Ευρώπη.


Τον περασμένο Δεκέμβριο, η μετατόπιση προς την Ευρώπη σταμάτησε όταν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον άσκησε βέτο στο το δημοσιονομικό σύμφωνο. Οι άλλες χώρες της ΕΕ προχώρησαν, αφήνοντας πίσω τη Βρετανία. Τώρα, η Βρετανία έχει κάνει περισσότερα βήματα από την απλή στάση. Έχει πλέον αντίστροφη κατεύθυνση.


Η επιλογή εξόδου από τους νόμους της εγκληματικότητας και της δικαιοσύνης σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οποιοδήποτε ευρωπαϊκό έθνος έχει απομακρυνθεί τόσο μακριά από την όλο και στενότερη ένωση.


Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, η Βρετανοί μπορούν να εξαιρεθούν από το σύνολο των περίπου 130 νόμων σχετικά με την εγκληματικότητα και τη δικαιοσύνη. Στη συνέχεια, θα μπορούν να διαπραγματευτούν με την ΕΕ για να επιλέξουν ορισμένους νόμους. Η σημερινή κατάσταση έχει οδηγήσει σε αποτυχία της δικαιοσύνης, με τις οργανώσεις δικαιωμάτων να καταδικάζουν το σύστημα που έχει αφήσει τους Βρετανούς πολίτες που δεινοπαθούν σε ξένες φυλακές για πολλά χρόνια χωρίς δίκη".


Ακόμη και οι Financial Times, που ζητούσαν από τη Βρετανία να συμμετάσχουν στο ευρώ, ενέκρινε την αποχώρηση, σε έναν ηγέτη:




"Οποιαδήποτε κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει την όλο και περισσότερο επισφαλή νομιμότητα της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία τους θέλει να αποχωρήσει από την Ένωση συνολικά.


Η εξαίρεση έρχεται μετά το αίτημα οκτώ υπουργών που ζήτησαν από τη Βρετανία να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση της με την ΕΕ ή να αποχωρήσει. Ένα από τα πιο δημοφιλή μέλη της κυβέρνησης, ο Γραμματέας Εκπαίδευσης Michael Gove, δήλωσε ότι η Βρετανία θα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ, εκτός εάν τα άλλα έθνη επιτρέπουν να αλλάξει ριζικά τη σχέση της. Ο υπουργός Αμυνας Philip Hammond τον υποστήριξε, και η Mail αναφέρει ότι έξι ακόμα υπουργοί συμφώνησαν.

Η Βρετανία εξακολουθεί να μην τηρεί τις ποινικές νομοθεσίες δικαιοσύνης. Θα είναι μια αλλαγή στην κατεύθυνση της Βρετανίας. Το μόνο ζήτημα είναι το πόσο γρήγορα θα κινηθούν τα πράγματα".


Η Γερμανία παραιτείται από το θέμα της Βρετανίας


Δεν είναι η μόνη χώρα η Βρετανία που οι Γερμανοί βλέπουν να απομονώνεται.


"Από τη μία πλευρά του σημερινού χάσματος υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας χωρών που θέλουν να συνεργαστούν πιο στενά", σύμφωνα με το Spiegel. "Από την άλλη πλευρά υπάρχουν χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Δανία και η Σουηδία, οι οποίες είναι ουσιαστικά καταδικασμένες να είναι θεατές, εάν δεν επιθυμούν να ενταχθούν στα υπόλοιπα. Το όνειρο μιας διευρυνόμενης και πιο σφιχτά ενσωματωμένης Μεγάλης Ευρώπης έχει τελειώσει".


Η Γερμανία είχε πραγματοποιήσει παύση και περίμενε τη Βρετανία να εναρμονιστεί. Τώρα, η αναμονή τελείωσε: Οι Γερμανοί έχουν αναλάβει τη δέσμευση να προχωρήσουμε χωρίς αυτούς.


Το Διαζύγιο


Η Βρετανία σχεδιάζει να αποχωρήσει και να μην εφαρμόσει τις νομοθεσίες σχετικά με το έγκλημα και τη δικαιοσύνη, και στη συνέχεια να επιλέξει τους επιμέρους νόμους που πιστεύει ότι είναι πραγματικά χρήσιμοι. Οι ηγέτες της Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένου του κ. Κάμερον, βλέπουν αυτό το είδος λειτουργίας ως ιδανική προσέγγιση για ολόκληρη τη σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ: Να επαναδιαπραγματεύονται τα πάντα ώστε η Βρετανία να εφαρμόζει τις διατάξεις που θεωρεί συμφέρουσες και να απορρίπτει τους κανονισμούς που θεωρεί αντίθετους προς τα συμφέροντα της.


Ένας ανώνυμος αξιωματούχος της ΕΕ προειδοποίησε ότι η Βρετανία θα μπορούσε να αναγκαστεί να πληρώσει μια " χρηματική ποινή "για την κάλυψη των διοικητικών εξόδων. Αυτή η ποινή θεωρείται ότι είναι αρκετά εκατομμύρια λίρες . Αυτό θα μπορούσε να είναι μόνο η αρχή. Κάθε έθνος της ΕΕ θα μπορούσε να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τις διαπραγματεύσεις της εγκληματικότητας και της δικαιοσύνης για να εκβιάσει τη Βρετανία.


Βρετανοί συντηρητικοί ελπίζουν ότι η διάσπαση όσον αφορά τους νόμους αστυνόμευσης μπορεί να οδηγήσει σε μια φιλική επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων της Βρετανίας στην Ευρώπη. Αντ 'αυτού, οι ενδείξεις μέχρι στιγμής είναι ότι η Βρετανία οδεύει προς ένα άτσαλο διαζύγιο. Οι Βρετανοί είναι απογοητευμένοι με την ευρωπαϊκή παρέμβαση. Η Ευρώπη έχει βαρεθεί με τη Βρετανία.


Η Ευρώπη αμείλικτα παρασύρεται προς την προφητεία της Βίβλου πριν από αιώνες.


Η Βρετανία οδεύει εκτός, ενώ η Ένωση παγιώνεται σε μια μικρότερη ομάδα 10 εθνών που θα επιδιώξει στενότερη ολοκλήρωση μέχρι να γίνει ένα υπερκράτος.






ΠΗΓΗ



http://ypogeia-drasi.blogspot.gr
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...