Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Η δημοκρατία στο… συρματόπλεγμα και ο λαός στην εξαθλίωση!


του Στέλιου Συρμόγλου
Όσα επισυμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην ελληνική κοινωνία θρυμματίζουν κάθε έννοια λογικής θεώρησης των πραγμάτων, εκποιούν αξίες, οδηγούν τους πολίτες στην απόγνωση και στον ευτελισμό της δημοκρατίας.
Κι όλα αυτά εν ονόματι της δημοκρατίας και του λαού! Η αποθέωση της κυνικής αναίδειας και της πολυπρόσωπης θρασύτητας, όπως εκφράζονται από τους κυβερνητικούς εταίρους της “συμφοράς” τούτου του δύσμοιρου τόπου…

Με την πρωθυπουργική “πραξικοματική” αντίληψη, την συναίνεση των δύο άλλων κυβερνητικών εταίρων και την ανοχή του…μαρμαρωμένου προέδρου της Δημοκρατίας, οι πράξεις-διατάγματα νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης μας παραπέμπουν σε χρόνους, όπου επικρατούσε η “γύψινη λογική” περί των δημοκρατικών θεσμών.

Για τους γνωρίζοντες, η αυτάρεσκη και αυταρχική αυτή αντίληψη του Αντώνη Σαμαρά, εκτός του ότι η αιτιολόγηση μιας τέτοιας συμπεριφοράς ανήκει στη δικαιοδοσία της ψυχοπαθολογίας, καταδείχνει ότι είναι μέσα στον αβυσσαλέο χαρακτήρα του σύγχρονου “τυραννικού κυβερνήτη” και στη φύση των συμφερόντων που εθελόδουλα υπηρετεί, η εκμηδένιση των αξιών και η περιφρόνηση των δημοκρατικών διαδικασιών.

Τον βλέπετε, άλλωστε, όταν εμφανίζεται για τη συνηθισμένη πλύση του εγκεφάλου σας…Η προχωρημένη “πολιτική ανισορροπία” του καθρεπτίζεται στο βλέμμα του. Λοξό και βαθύ, γεμάτο δόλια συλλογή και συγκρατημένο χαμόγελο που σβήνει μέσα σε μια αδιόρατη οργή-μαγκιά του θρασύδειλου ατόμου, με το ελεγχόμενο υβριστικό πείσμα. Και η στάση του αυτή ενισχύεται από τη κινησιολογία και τις απέλπιδες συσπάσεις του προσώπου του να προσδώσει “θεατρικότητα” στην αοριστολογία του και στη ψευδολογία του!

Τελικά είναι μέσα στο ήθος του τυραννικού άνδρα η δειλία. Κατά βάθος τον βόσκει ο φόβος. Ο φόβος του είναι μήπως χάσει την εξουσία, στην οποία είναι προσκολλημένος όπως το όστρακο στην πέτρα! Γι αυτό και γνωρίζοντας ότι η ζωή και η κοινωνία είναι θεμελιωμένες όχι τόσο σε ιδανικά, όσο επάνω στη φύση των ανθρώπων που στρέφονται προς τα εύκολα και δεν ταλαιπωρούνται με την αναζήτηση της αλήθειας, αιφνιδιάζει με λεκτικές εντυπώσεις σε ώρα επίκαιρη, όπως λίγο πριν από τις εκλογές, θέλοντας να καταργήσει στις συνειδήσεις των πολιτών τους πολιτικούς του αντιπάλους..

Και βέβαια αναθέτει το “σκληρό” έργο του μεθοδικού υβριστή των αντιπάλων του και της παραχάραξης της αλήθειας σε πρόθυμους γελοίους του “συστήματος”, που περιφερόμενοι από τηλεοπτική σε ραδιοφωνική συχνότητα, επιχειρούν να διαστρέψουν τα γεγονότα και να καταπνύξουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας. Κυρίως, όμως, να εισπράξουν εκείνοι την οργή που προκαλείται στην ψυχή των πολλών από τη χυδαιότητα των απαντήσεών τους και την αγοραία υβρεολογία. Είναι οι διάφοροι “γυμνασμένοι” διαλεκτικοί απατεώνες του πολιτικού συστήματος που καθημερινά εισβάλλουν στα σπίτια μας από τα τηλεοπτικά παράθυρα-άλλο επινόημα της “άθλιας” δημοσιογραφίας made in Greece!

Έτσι ο Ελληνισμός, οι Έλληνες παγιδεύτηκαν στην αχαλίνωτη “υποσχεσιολογία” του Ζάππειου ένα και δύο και τρία και πάει λέγοντας…Και από το Ζάππειο των φληναφημάτων και των ψευδολογιών φτάσαμε η Ελλάδα να κυβερνάται με διατάγματα, να περιφρονείται η κοινοβουλευτική διαδικασία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μένουν επί της ουσίας αδρανή και αμήχανα με μετέωρες τις ομιχλώδεις απόψεις τους. Κι όλα αυτά με τους πολίτες, όχι αυτούς τους ολίγιστους χλιδάτους και άρπαγες ή περίεργους εξουσιολάγνους του Κολωνακίου, που σέρνονται ακόρεστοι ανάμεσα σε επιφάσεις και ψεύδη ως κυριάρχοι της απαξίας και της διαπλοκής ταυτόχρονα, να βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση και αντιμέτωποι με τους εκμηδενιστές κάθε σημασίας και αξίας, ζώντας στην αυταπάτη και στην απάτη. Για χρόνια όλα τα “παιχνίδια” παίζονται στον…Όλυμπο των πολιτικών, των μεγαλοεπιχειρηματιών και εσχάτως των ανάλγητων δανειστών, για το Νέκταρ και την Αμβροσία. Στο λαό προσφέρονται ό,τι από το τραπέζι πέφτει. Μια απάτη απογυμνωμένη! Ένας λαός που οδηγείται στην εξαθλίωση!
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...