Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ‼! ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ – ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Έτοιμοι να κλείσουν τα σχολεία δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ακόμα κι αν η κυβέρνηση του επιστρατεύσει μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν χθες με τον υπουργό Παιδείας.


Από την πλευρά της πάντως η κυβέρνηση διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν με τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους. Την Τρίτη συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ για να ορίσει πλέον το πλαίσιο των κινητοποιήσεων και στη συνέχεια αυτό θα πάει προς έγκριση στις τοπικές συνελεύσεις των καθηγητών στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών δεν έχουν πεισθεί παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι θα απορροφηθούν όλοι όσοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα. Σήμερα ολοκληρώθηκε παρά τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις υποχρεωτικές μετατάξεις.

Συνολικά έχουν κατατεθεί 5.750 αιτήσεις για 4.600 θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε διοικητικές θέσεις στις οποίες θα μεταταχθούν οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 
 από giannis rachiotis
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...