Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Η ALPHA BANK ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...


"ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΩΡΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ"!
Η καλύτερη του αναμενομένου εκτέλεση του Π2014 – όπως ακριβώς συνέβη και με την εκτέλεση του Π2013 – βάζει τις βάσεις για «επιλεκτικές και απολύτως αναγκαίες για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας φορολογικές ελαφρύνσει...ς από...
το 2015 και στα επόμενα έτη, που ήδη προαναγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση στη ΔΕΘ», σημειώνει η Alpha Bank στο τελευταίο Εβδομαδιαία Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων.
«Οι φορολογικές ελαφρύνσεις δεν πρέπει, ωστόσο, να αντιστρατεύονται άλλους στόχους της οικονομικής πολιτικής, όπως η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων (περικοπή κατά 30% του ειδικού φόρου κατανάλωσης) ή η πορεία δημοσιονομικής προσαρμογής (μείωση συντελεστών φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ κτλ.)», αναφέρει η τράπεζα στο εβδομαδιαίο δελτίο.
«Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ανάπτυξη δεν πρόκειται να έλθει με δημοσιονομικές παρεμβάσεις (τόνωση ζήτησης) αλλά με την διαμόρφωση ευνοϊκού επιχειρηματικού κλίματος και την αποκατάσταση συνθηκών εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», υπογραμμίζει η Alpha Bank και προσθέτει: «Και αυτό, πέραν των διαρθρωτικών αλλαγών που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, είναι γραμμική συνάρτηση της πορείας δημοσιονομικής προσαρμογής και της περαιτέρω ενίσχυσης του πρωτογενούς πλεονάσματος».
Η τράπεζα σημειώνει εξάλλου ότι  «οι ειδήσεις περί πρόωρης απαλλαγής από το Μνημόνιο και άμεσης πρόσβασης στις αγορές, παρά τις τρέχουσες δυσμενείς αξιολογήσεις του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας, είναι μάλλον υπερβολές. Οι αξιολογήσεις αυτές, και κατ’επέκταση τα επιτόκια δανεισμού του ελληνικού δημοσίου στις αγορές, είναι πολύ ευαίσθητες σε οποιαδήποτε χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής, και δεν λαμβάνουν υπόψη πολιτικές επιδιώξεις.


fimotro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...