Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Μύθος της κρατικοποίησης του ΤΧΣ...


Έχω αποφασίσει κάθε φορά που επικοινωνώ μαζί σας να αναλύω από ένα μύθο της Αριστεράς. Στο τεύχος του Οκτωβρίου στο περιοδικό ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ, σας προτείνω να διαβάσετε ένα άρθρο μου για την Εθνική Αντίσταση. Αν είστε Αριστερός καλύτερα να
μη το διαβάσετε.
Στο κυρίως θέμα μας .


Ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει ότι αν θα αναλάβει τις τύχες της χώρας θα κρατικοποιήσει το ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) , γιατί εκεί λέει ότι έχουν κατατεθεί περί τα 48 δις ευρώ από τους  έλληνες φορολογούμενους, για να σώσουν τους τραπεζίτες με τις πλάτες της Αστικής κυβέρνησης των  Διεθνών τοκογλύφων, και άλλα τέτοια βαρύγδουπα και επαναστατικά.
Επειδή ο ελληνικός λαός δε γνωρίζει (πέραν των επαϊόντων περί των τραπεζικών θεμάτων), ας αναδομήσουμε τις φούσκες των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ οικονομολόγων.
Το ΤΧΣ δημιουργήθηκε από την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) για να στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες πιστώνοντας τες περί τα 48 δις ευρώ για να διασωθούν. Τα 48 δις βεβαίως και δεν τα χάρισαν, αλλά τα χρέωσαν στο δημόσιο χρέος της χώρας το οποίο θα πληρώσουμε θεωρητικά εμείς οι φορολογούμενοι. Μέχρι εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει δίκιο. Αλλά το στόρι δεν είναι ολόκληρο.
Οι τράπεζες για να λειτουργήσουν χρειάζονται ένα ελάχιστο αποθεματικό κεφάλαιο. Οι τράπεζες είναι αυτές που εγγυώνται τις συναλλαγές μας και χρηματοδοτούν την προσπάθεια του καθενός να μπει στο στίβο της οικονομικής ζωής. Χωρίς αυτές οι οικονομίες καταστρέφονται.

 Στη δική μας περίπτωση το κρατικοπαρεμβατικό σύστημα διακυβέρνησης των τελευταίων 40 ετών υποχρέωνε τις τράπεζες να κόβουν Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και να χρηματοδοτούν τα ελλείμματα του Σοβιετικού μας κράτους, δηλ έκαναν ακριβώς το αντίθετο από το λόγο ύπαρξης τους. Αντί να χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις χρηματοδοτούσαν το κράτος. Και το κράτος κατέρρευσε , και μαζί του συμπαρέσυρε και τις τράπεζες.
Έρχονται λοιπόν οι «κακοί» Ευρωπαίοι και μας λένε να στηρίξουμε τις τράπεζες σας από μια ενδεχόμενη κατάρρευση ,με μια σειρά από ενέργειες όπως
1.     Να δημιουργήσουμε ένα Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Ιδιωτικού Δικαίου,

2.     Να πιστώσουμε σ’αυτό  καμιά 50ριά δις , όχι από τους έλληνες φορολογούμενους, αλλά από τους Ευρωπαίους,

3.     Να τα χρεώσουμε εικονικά  στο Δημόσιο χρέος σας,

4.     Με τόκο 1,5%

5.     Για 10 χρόνια θα πληρώνεται μόνο τους τόκους και

6.     Μετά από 20 χρόνια θα αρχίζετε να πληρώνεται τα τοκοχρεολύσια

Προσδοκία λοιπόν της συμφωνίας αυτής είναι όταν αρχίσουν οι τράπεζες και αναπτύσσονται, να αποπληρώνουν το χρέος αυτό από την πώληση των μετοχών τους, χωρίς να χρεωθεί ο Έλληνας πολίτης ούτε ένα ευρώ.

 Τη διαχείριση όμως των χρημάτων αυτών θα μας επιτρέψετε αγαπητοί έλληνες να την έχουμε εμείς, μας λένε οι «κακοί» Ευρωπαίοι. Οι οποίοι για να δείτε πόσο «κακοί» είναι από την αρχή του μνημονίου και δω μας έχουν δανείσει 240 δις. Το επιτόκιο δε αρχικά ήταν, το Μάιο του 2010, 4,6%, όταν οι αγορές δε μας δάνειζαν ούτε με 20%. Οι «τοκογλύφοι» όμως δε χορταίνουν από αίμα, κατά τη Συριζαίικη αντίληψη, το Φεβρουάριο του 2013 μας κατέβασαν το επιτόκιο στο 2,4% με αναδρομική ισχύ από το Μάιο του 2010, με στόχο να φτάσει στο 1,4%. Προφανώς η πιο σκληρή διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ή το επιτόκιο να μηδενιστεί ή ακόμα καλύτερα να μας τα χαρίσουν. Ποιος Έλληνας δε το θέλει; Αλλά το ερώτημα δεν είναι αν το θέλει ο Έλληνας  , αλλά ποιος  Ευρωπαίος  το θέλει;

Τώρα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί αποπληρωμή του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, ενώ έχει ήδη επιτευχτεί με τη δημιουργία του ΤΧΣ, είναι μια άλλη ιστορία που απλά ακούγεται ευχαρίστα στα αυτιά των αγνών ελλήνων ψηφοφόρων.
Τώρα έρχονται οι έλληνες Μπολσεβίκοι και στην ερώτηση, που θα βρείτε λεφτά για να δώσετε όλες αυτές τις παροχές που τάζετε; διακηρύσσουν ότι θα κρατικοποιήσουν το ΤΧΣ. Προφανώς νομίζουν ότι χρήματα είναι κάπου φυλαγμένα σε μπαλέτες και θα μπουκάρουν να τα δεσμεύσουν,  προς όφελος του λαού. Κι εδώ γελάμε.
Το ΤΧΣ δεν μπορεί να κρατικοποιηθεί γιατί απαγορεύεται από τον ιδρυτικό του νόμο, και αν γίνει δεν θα υπάρχουν χρήματα για να δώσουν. Τα χρήματα είναι πιστώσεις , χαρτιά δηλ., που τα διαχειρίζεται η ΕΚΤ. Αν επιχειρηθεί να κρατικοποιηθεί και η ΕΚΤ δεσμεύσει τα χρήματα , οι τράπεζες θα καταρρεύσουν και μαζί ολόκληρη η οικονομία και οι ζωές μας. Αν πιστεύει κανείς ότι από την ενέργεια αυτή θα πάρουν τα λεφτά των τραπεζιτών και θα τα δώσουν στους φτωχούς και οι φτωχοί θα ζήσουν καλύτερα και οι πλούσιοι χειρότερα, τους απαντώ ότι οι πλούσιοι ναι θα ζήσουν χειρότερα και οι φτωχοί, αν θα ζήσουν , ακόμη χειρότερα.
Κατάρρευση τράπεζας σημαίνει μεγάλες απώλειες για τους μετόχους , ολοκληρωτικές απώλειες για τους καταθέτες και καταστροφή για την οικονομική δραστηριότητα μιας χώρας. Αν σκοπό έχουν να τα ισοπεδώσουν όλα και να αρχίζουν να κτίζουν μια άλλη οικονομία από την αρχή (όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ), καλό είναι να μας το πουν.
Τώρα πως γίνεται να καταρρέουν οι τράπεζες να καταστρέφονται οι μεγαλομέτοχοι και το κράτος να εγγυάται τα λεφτά των καταθετών, να σώζονται οι φτωχοί και η οικονομία να αναπτύσσεται χωρίς ανεργία και εξαθλίωση, μόνο στο ψευδαισθησιακό περιβάλλον του μυαλού της εγχώριας Αριστεράς συμβαίνει. Έλεος!!!
Αντώνης Κρούστης


fileleftheros1966.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...