Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟΡΠΙΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ....

Εγκλημα σε βάρος του λαού η κινδυνολογία Σαμαρά.

ΤΟΡΠΙΛΗ στο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία της χώρας συνιστά η ακατάσχετη κινδυνολογία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην εναγώνια προσπάθειά του να ανακόψει το σαρωτικό ρεύμα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός ξεπέρασε κάθε όριο, όταν...

ενώπιον των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ισχυρίστηκε ότι ενδεχόμενη νίκη του Αλέξη Τσίπρα θα προκαλούσε την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, γιατί όλοι θα πήγαιναν να πάρουν όλες τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες.

Πρόκειται για εγκληματική πρακτική, η οποία προκάλεσε ανησυχία σε ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα, το οποίο για να προστατευτεί είναι ανάγκη να μείνει μακριά από τις κομματικές αντιπαραθέσεις.

Κορυφαίοι τραπεζίτες επισημαίνουν ότι οι θέσεις αυτές είναι εγκληματικές απέναντι στο σύνολο της οικονομίας, ενώ παράλληλα διαμορφώνουν κλίμα το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκμεταλλευτούν ντόπιοι και ξένοι κερδοσκόποι που έχουν στόχο να ισοπεδώσουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να αρπάξουν τις τράπεζές μας.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι οι ατυχέστατες δηλώσεις Σαμαρά συμπίπτουν με τα κρίσιμα στρες τεστ που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να διαπιστώσει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

Μετά τις παραπάνω δηλώσεις του προέδρου της κυβέρνησης και πολλών κυβερνητικών στελεχών στην περίπτωση κατά την οποία οι ελληνικές τράπεζες χρειαστούν νέα κεφάλαια, ποιος επενδυτής θα ρισκάρει να επενδύσει σε έναν τομέα τον οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός φρόντισε να υπονομεύσει.

Οι δηλώσεις Σαμαρά ακυρώνουν και τις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο Οικονομικών να πείσει τις αγορές ότι η κατάσταση στην ελληνική οικονομία και στον νευραλγικό κλάδο των τραπεζών είναι ελεγχόμενη δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο με αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Πάντως οι δηλώσεις του πρωθυπουργού αναμένεται να αποτελέσουν όχημα για κερδοσκοπικά παιχνίδια από ξένους τοκογλύφους αφού παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το μοναδικό οπλοστάσιο που διαθέτει το κυβερνών κόμμα στην αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ είναι η ακατάσχετη κινδυνολογία, η οποία είναι ανάγκη να σταματήσει αμέσως.

Βέβαια δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο κάποιοι κύκλοι που συνδέονται με τους ξένους τοκογλύφους να επιχειρήσουν να παραλύσουν το τραπεζικό σύστημα, λίγο πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία.

Το σίγουρο είναι ότι η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ μαζί με την τρόικα θα παραδώσουν στον Αλέξη Τσίπρα καμένη γη.

Πρόκειται για στρατηγικό τέχνασμα, προκειμένου να τον πιέσουν να συρθεί σε συμβιβαστικές λύσεις, όπως έχει γίνει επανειλημμένα και στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Μόνο που υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί τα μαφιόζικα κόλπα της τρόικας θα καταλήξουν μπούμερανγκ για τους τοκογλύφους και το σύστημα που τους υπηρετεί στην Ελλάδα. 
http://www.kontranews.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...