Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

“Τυπώστε χρήμα” λέει στην ΕΚΤ ο ΟΟΣΑ – Οικονομικό …”ναρκοπέδιο” η ευρωζώνη...



 Ο ΟΟΣΑ προτρέπει την ΕΚΤ να προχωρήσει σε πιο επιθετικά μέτρα για την τόνωση της οικονομίας. Οπως επισημαίνει, η συνεχιζόμενη εξασθένιση της ανάκαμψης αποδεικνύει την ανάγκη σημαντικών αλλαγών στην οικονομική πολιτική.

Επίσης, όπως σημειώνει ο ΟΟΣΑ, ελλοχεύουν ανησυχίες για τη ζήτηση και την απασχόληση στην Ευρωζώνη, ενώ αυξάνεται ο κίνδυνος για τον αποπληθωρισμό, ή για μια περίοδο αυτοτροφοδοτούμενης πτώσης των τιμών.
«Δεδομένων των προβλέψεων για χαμηλή ανάπτυξη και του κινδύνου περαιτέρω μείωσης της ζήτησης, εάν ο πληθωρισμός παραμείνει κοντά σε μηδενικά επίπεδα ή γίνει αρνητικός, ο ΟΟΣΑ συστήνει περισσότερο νομισματική στήριξη για την ευρωζώνη» αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΟΣΑ, ενώ προσθέτει: «Τα τελευταία μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ευπρόσδεκτα, αλλά χρειάζονται κι άλλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της ποσοτικής χαλάρωσης».
Οπως τονίζει, οι νομισματικές πολιτικές στις μεγάλες οικονομίες πρόκειται να αποκλίνουν, με την Fed και την Τράπεζα της Αγγλίας, να βάζουν τέλος στις πολιτικές χαλάρωσης, τη στιγμή που η ΕΚΤ θα πρέπει να παράσχει περαιτέρω προγράμματα τόνωσης της οικονομίας. «Η ευρωζώνη χρειάζεται πιο έντονη νομισματική στήριξη», αναφέρει ο ΟΟΣΑ.
Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη – Στο 0,8% η ανάπτυξη στην ευρωζώνη φέτος
Στο 0,8% μειώνει την εκτίμηση του ο ΟΟΣΑ για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2014, από 1,2% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση του Μαΐου καθώς οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης ανακάμπτουν, λόγω των προοπτικών της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Επίσης, ο ΟΟΣΑ αναμένει η οικονομία των ΗΠΑ να επεκταθεί κατά 2,1% αυτό το έτος, από 2,6% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση το Μάιο, ενώ αναμένει ότι η οικονομία της ευρωζώνης να αυξηθεί κατά μόλις 0,8%, με πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,2% το Μάιο.
Ο ΟΟΣΑ μείωσε και τις προβλέψεις ανάπτυξης το 2015 για τις πέντε χώρες του  G-7, αφήνοντας την πρόβλεψή του για τον Καναδά αμετάβλητη και ελαφρώς αυξημένη για το Ηνωμένο Βασίλειο.


bankwars.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...