Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεχάστε τις συντάξεις που ξέρατε – Έρχονται μειώσεις, κατάργηση του ΕΚΑΣ και “στοπ” στις πρόωρες....


Οι τέσσερις αλλαγές που ζητάει εδώ και τώρα η τρόικα από την Κυβέρνηση
- Μειώνονται οι εισφορές και φέρνουν νέο “κούρεμα” των συντάξεων για όλους
- Ένα βήμα πριν την κατάρρευση ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΕΤΕΑ...

Δεν είναι ούτε ο συνδικαλιστικός νόμος, ούτε κάποιο άλλο από τα πυροτεχνήματα της τρόικας αυτό που θα σημάνει συναγερμό για τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους των Ταμείων.

Η τρόικα απαιτεί βασικές αλλαγές που φέρνουν μειώσεις των συντάξεων.

Ήδη έχει ξεκινήσει και απαιτείται και νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Η μικρή μηνιαία αύξηση όμως των μισθών είναι το ... τυράκι.


1,2 δισ. χρειάζονται τα ταμεία για τις συντάξεις
 
Η παγίδα είναι το αποτέλεσμα των μειώσεων αυτών για τα ασφαλιστικά Ταμεία. Με τη μείωση των εισφορών μειώνονται και τα έσοδα των Ταμείων με αποτέλεσμα μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες να απαιτείται και νέα μείωση των συντάξεων, αλλά και κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Παράλληλα για να διασωθεί ολόκληρο το οικοδόμημα μπαίνει ουσιαστικά τέλος σε όλες τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις με αυξήσεις των ορίων ηλικίας κατά 5 ως και 10 έτη ειδικά για τις μητέρες ανηλίκων τέκνων.

Η βασική σύνταξη θα πρέπει να μειωθεί κατά 40 ευρώ το μήνα
 
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα η βασική σύνταξη που έχει υπολογιστεί σε τιμές του 2010 στα 360 ευρώ θα πρέπει να μειωθεί με βάση τη μείωση του ΑΕΠ κατά 40 ευρώ το μήνα, να πέσει δηλαδή στα 320 ευρώ.

Όλα αυτά την ώρα που τα ταμεία έχοντας απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής ενίσχυσης υπολογίζεται ότι χρειάζονται επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Χρήματα που δεν υπάρχουν και έτσι οι περικοπές αποτελούν μονόδρομο.


 http://www.newsit.gr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...