Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ; "Tετέλεσται" οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία: Μόσχα και Αγκυρα συμφώνησαν σε Ζώνη Ελευθέρων Συναλλαγών....


Ποιος είπε ότι η ιστορία δεν επαναλαμβανεται; Οπως το 1920 οι δύο ιστορικοί εχθροί με εκατομμύρια νεκρούς στις μεταξύ τους συγκρούσεις ανά τους αιώνες ήρθαν "κοντά"... λόγω της αποστολής ελληνικών στρατευμάτων στην εκστρατεία της Ουκρανίας το 1919 και δυστυχώς η προσέγγιση των Σοβιετικών και των κεμαλικών έφερε σε μεγάλο βαθμό την καταστροφή του 1922, έτσι και σήμερα η Ρωσία και η Τουρκία ως αποτέλεσμα της συμμετοχής της Ελλάδας στο κυρώσεις κατά της Ρωσίας αντικαθιστούν τα ελληνικά προϊόντα με τουρκικά!
 
Πριν λίγοι οι δύο χώρες ανακοίνωσαν ότι δημιουργούν μεταξύ τους ζώνη ελεύθερου εμπορίου και συναλλαγών, ανάλογη με αυτή που ισχύει στην Ευρασιατική Eνωση μεταξύ Ρωσίας, Λεικορωσίας και Καζακστάν!
 
Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Αλεξέι Ουλιακάιεφ, μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του στην Κωνσταντινούπολη "Είναι σαφές ότι η Ρωσία- μέλος της Τελωνειακής Ένωσης με το Καζακστάν και τη Λευκορωσία- της παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας με μια τρίτη χώρα, την Τουρκία, ζώνη ελεύθερου εμπορίου και αυτό σχεδιάζουμε, με έμφαση στον γεωργικό τομέα, όπου θα αρθούν όλα τα εμπόδια για τα τουρκικά γεωργικά προϊόβτα", δήλωσε ο Ουλιουκάιεφ.
 
"Για την Τουρκία, το σύνολο της γεωργικής παραγωγής  της, λειτουργεί σε υποχρεωτικό καθεστώς περιορισμών στην παραγωγή και έμφαση στην παραγωγή σγκεκριμένων αγορτικών ειδών όπως της έχει επιβάλλει η ΕΕ στην Συμφωνία Σύνδεσης. Ωστόσο, η Τουρκία έχει το δικαίωμα να συνάπτει συμβάσεις με κάθε χώρα για τους δικά της συμφέροντα, στον τομέα της γεωργίας, αφού ευτυχώς γι αυτή δεν είναι ακόμα μέλος της ΕΕ και έχει την ανεξαρτησία να συνάπτει συμφωνίες ανεξάρτητες από την βούληση των Βερυξελλών", είπε ο Ρώσος υπουργός.
 
Συγχρόνως, είπε ότι τα δύο μέρη εξετάζουν μία άλλη συμφωνία στα είδη των προϊόντων: "Εξετάζουμε δύο επιλογές, έχουμε ετοιμάσει ένα σχέδιο για τα δύο μέρη και θα δούμε ποιο είναι αυτό μας εξυπηρετεί καλύτερα", είπε ο Ρώσος υπουργός.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η τελική συμφωνία θα υπάρξει στην επόμενη υπουργική σύνοδο, η οποία έχει προγραμματισθεί για τις αρχές Οκτωβρίου.
 
Oι Τούρκοι θα εξάγουν πλέον στην Ρωσία το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής τους σε πορτοκάλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, λεμόνια, ακτινίδια κλπ.
 
Η τεράστια ρωσική αγορά (142 εκατ. καταναλωτές) γεωργικών, κτηνοτροφικών προϊόντων και προϊόντων ιχθυοκαλλιεργειών, καταφέρνει μέχρι στιγμής παρά τον εμπάργκο στις εισαγωγές από την ΕΕ να μην έχει ελλείψεις, αλλά αυτό που δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει είναι οι συνεχείς ανατιμήσεις των προϊόντων αυτών, κάτι που θέλουν να αντιμετωπίσουν οι ρώσοι ιθύνοντες μέχρι το τέλος του έτους με τις συμφωνίες με την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Αργεντινή, την Βραζιλία και την Ταϋλάνδη.
 
Βέβαια η κυβέρνηση και η ΕΕ υποσχέθηκαν αποζημιώσεις στους Ελληνες παραγωγούς, οι οποίες ακόμα αγνοούνται με τα δάνεια και τις υποχρεώσεις τους να "τρέχουν" και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να είναι άδειοι...
 
defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...