Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Μας πούλησαν οι “εταίροι” ξανά και μπλόκαραν την διάσκεψη για το ελληνικό χρέος!


Το θέμα του χρέους θα τεθεί εκ των πραγμάτων
μόνο από το ελληνικό λαό
Οι Ευρωπαίοι είπαν “όχι” στη συζήτηση για το ελληνικό χρέος αθετώντας τη συμφωνία ότι αυτή θα λάμβανε χώρα μετά την δημιουργία πλεονασμάτων.

Δεν θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο η συνάντηση που είχε ζητήσει το ΔΝΤ από τους υπόλοιπους δανειστές για το ελληνικό χρέος καθώς οι Ευρωπαίοι δεν αποδέχθηκαν το αίτημα αυτό!!!!
Ωστόσο από τη σημερινή ενημέρωση του αναπληρωτή εκπροσώπου του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μέρο, έγινε γνωστό ότι το Ταμείο είναι έτοιμο να συνεχίσει μόνο του με το ελληνικό πρόγραμμα μετά το τέλος του 2014, όταν δηλαδή...
ολοκληρώνεται η χρηματοδότηση της χώρας μας από την ΕΕ.
Απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις του ανταποκριτή του MEGA στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, ο κ. Μέρο είπε πως πρόκειται για πολιτική απόφαση της ΕΕ και δεν επηρεάζει το Ταμείο. “Εμείς”, είπε, “έχουμε ένα πρόγραμμα με την Ελλάδα ως τις αρχές του 2016. Επικεντρωνόμαστε στην εργασία που έχουμε να κάνουμε ανεξάρτητα από τη δομή και τη μορφή που θα έχει η τρόικα. Αυτό είναι κάτι που αφορά τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους πολιτικούς”.
Σύμφωνα με ενημερωμένη πηγή, η απάντηση του κ. Μέρι δείχνει ότι το Ταμείο δεν «καίγεται» να συνεχίσει να είναι μέλος του μηχανισμού, που επιβλήθηκε τον Απρίλιο του 2010 όταν προέκυψε το ελληνικό πρόβλημα χρέους.
“Δεν υπάρχει συνάντηση το Νοέμβριο για το ελληνικό χρέος”, τόνισε και όταν ρωτήθηκε εάν το ΔΝΤ ζήτησε την πραγματοποίηση συνόδου για το ελληνικό χρέος, απάντησε: “Δεν το γνωρίζω”.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι απέρριψαν κάθε συζήτηση για πραγματοποίηση ειδικής συνάντησης για το ελληνικό πρόβλημα, και δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκαναν καθώς το ΔΝΤ επιχείρησε τον Αύγουστο να θέσει στην ατζέντα της συνάντησης, στη γαλλική πρωτεύουσα, τη συζήτηση του χρέους, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό ούτε τότε. Διαβάστε περισσότερα:
  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...