Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Bloomberg: Στο 98% η πιθανότητα ελληνικής χρεοκοπίας

Αύξηση 52% στα ασφάλιστρα κινδύνου του ελληνικού χρέους

Picture 0 for Bloomberg: Στο 98% η πιθανότητα ελληνικής χρεοκοπίας
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το πρακτορείο Bloomberg, αναφερόμενο στις πιθανότητες χρεοκοπίας της χώρας μας.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο, τα ασφάλιστρα κινδύνου του ελληνικού χρέους εκτινάχθηκαν τη Δευτέρα στο 98% φτάνοντας τις 7.318 μονάδες σημειώνοντας αύξηση 52% μέσα σε μία ημέρα. Τα διετή ελληνικά ομόλογα έκλεισαν με επιτόκιο στο 69,55%, τα δεκαετή ομόλογα με επιτόκιο 24%, ενώ τα ομόλογα 12μηνης διάρκειας έκλεισαν με επιτόκιο στο 117%. Αυτό το επίπεδο υποδηλώνει 98% πιθανότητες χρεοκοπίας μέσα στην επόμενη πενταετία.
Η «έκρηξη» των...
credit default swap αποδίδεται στις δηλώσεις ότι μια συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν αποτελεί πλέον ταμπού, αλλά και στο ότι ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου «απέτυχε» να πείσει τους επενδυτές ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει. «Είναι προφανές ότι το πρόγραμμα λιτότητας στην Ελλάδα δεν λειτουργεί. Όλοι ποντάρουν στην χρεοκοπία», δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg.
Από την πλευρά τους οι Financial Times αναφέρουν πως η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, δύο μήνες μετά τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.
Σε δημοσίευμα τους, οι Los Angeles Times σημειώνουν ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν πως η χρεοκοπία αποτελεί ένα πραγματικό ενδεχόμενο για την Ελλάδα.
«Η διαχείριση της γερμανικής εσωτερικής πολιτικής κρίσης  έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της Μέρκελ, κάτι που αντανακλά στις δηλώσεις των εταίρων της στον κυβερνητικό συνασπισμό και στο κλίμα που δημιουργείται για την Ελλάδα» σημειώνει με τη σειρά του το Spiegel.
Το Reuters επισημαίνει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Κυριακή είναι απλά ένα «τραυμαπλάστ και σίγουρα όχι μακροχρόνια θεραπεία στο πρόβλημα, όπως ζητούν οι εταίροι».



http://www.voria.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...