Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Απόψεις: " Τα ψίχουλα των "Μάγων" της Δύσης. "

Γράφει ο  Δρ. Κωσταντίνος Βαρδάκας. 
Πρωτόγνωρες οι φετινές χριστουγεννιάτικες μέρες, παγωμένες καρδιές, παγερά χαμόγελα, παγωμένα κτίρια σε απέραντους πολεοδομικούς ιστούς που εκλιπαρούν για την στοιχειώδη θέρμανση, την στιγμή που οι εξουσίες θα απαγγείλουν τα εορταστικά μηνύματα τους.

Να μας πούνε τι;  Οι κατ΄εξοχήν υπεύθυνοι  της σημερινής Ελληνικής τραγωδίας...

Να τους θυμίσουμε εμείς τις μνημειώδεις φράσεις τους που ήδη καθαρογράφονται στην ελληνική ιστορία τον (εκσυγχρονισμό), το (σεμνά και ταπεινά), το (χρήματα υπάρχουν), το (πετρέλαιο δεν έχουμε, η τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχουν βρει παρά ελάχιστο) και άλλες βαρύγδουπες υποσχέσεις με ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ και ΜΠΛΕ ΚΟΡΔΕΛΕΣ.

Θα ήταν προτιμότερο το εορταστικό μήνυμα να μας το απαγγείλει η κυρία ΜΕΡΚΕΛ για να ακούσουμε και κάτι καλό επιτέλους...ότι
ΟΙ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΣΕΣ ΛΙΘΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ΠΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΠΑΥΞΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΡΑΧΗ ΩΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ. ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Cretan Gas Fields – A new perspective for Greece’s hydrocarbon resources March 2012 συμπερασματα (Με βάση τα γεωλογικά και γεωχημικά δεδομένα όπως επίσης τα πολύ λίγα γεωφυσικά στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους ορισμένοι μόνον Έλληνες Πανεπιστημιακοί, ότι στην υπεράκτιο υπάρχουν στην Νότια Κρήτη και εντός της Μεσογειακής Ράχης δύο (2) μεγάλα αντίκλινα, μία (1) αβυσσική λεκάνη και επτά (7) οπισθοτάφροι που μπορούν να αποτελέσουν πεδία έρευνας για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων).

Η Νορβηγική εταιρεία γεωφυσικών ερευνών Petroleum Geo-Services (PGS) με βάση τις μελέτες που έχουν γίνει νότια της Κρήτης, εν αγνοία των ελληνικών κυβερνήσεων, διαπίστωσε από την εμπειρία της με τις μελέτες που έκανε στην Ανατολική Μεσόγειο ότι υπάρχουν τεράστιες γεωλογικές ομοιότητες με την λεκάνη της Λεβαντίνης, (ΑΟΖ Κύπρου, Ισραήλ, Συρίας και Λιβάνου) η οποία θεωρείται από την Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS) ότι έχει τουλάχιστον 3.45 τρις. m³ φυσικού αερίου και 1,7 δισ. βαρέλια αργού πετρελαίου. Άρα επιβάλλεται η έρευνα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης.

ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,
olympia.gr Δεκεμβρίου 10, 2012

Θα μπορούσε επίσης η κυρία ΜΕΡΚΕΛ να μας εξαγγείλει και μια από τις “εκπλήξεις” που παραθέτει η Deutsche Bank για το 2013
(Η Ελλάδα ανακαλύπτει αποθέματα αερίου, η αξία των οποίων υπερβαίνει το χρέος της. Αρκετές μεσογειακές χώρες έχουν ανακαλύψει και εκμεταλλεύονται υποθαλάσσια κοιτάσματα και ένας μεγάλος αριθμός μελετών υπολογίζουν την αξία των κοιτασμάτων νότιας της Κρήτης στα $ 600 δισ.)
 Πηγή: euro2day.gr

Και επειδή η καρδιά της κυρίας Καγκελαρίου πονάει για μας τους (παγωμένους) Έλληνες, πιθανόν στο τέλος του εορταστικού διαγγέλματος της, να μας παρηγορούσε με λόγους ενθαρρυντικούς (όχι μόνο θα ξεχρεώσετε τα παλιά αλλά θα σας περισσέψουν και χρήματα για να πληρώσετε και τα νέα χρέη)
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΣΑΤΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΣΣΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ του 2012, από το σημερινό ψηφιδωτό της Ελληνικής κοινωνικοοικονομικής τραγωδίας λείπουν ελάχιστες ψηφίδες, όμως η λέξη που σχηματίζεται σε αυτό με ευκολία ταυτίζεται με την λέξη ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Με τα τσαρούχια μας έβαλαν στην ΕΟΚ, μετά στην ΕΕ και τέλος μας ενέταξαν και στην ευρωζώνη. Ήταν ποτέ δυνατόν να μην συμπεριλάβουν τις ενεργειακές δεξαμενές της Ευρώπης που ήταν η μικρή Ελλάδα με τον πλούσιο ορυκτό πλούτο?
Όταν ο τοκογλύφος βάζει στόχο την περιούσια σου που εσύ αγνοείς την ΑΞΙΑ της, σε δανείζει με τέτοια ευκολία που νομίζεις ότι είναι ο μεγαλύτερος φιλάνθρωπος. Όμως κάποιοι εσωτερικοί ενδιάμεσοι μας οδήγησαν σε αυτούς τους τοκογλύφους για να έχουν και την ανάλογη προμήθεια τους. Έτσι το 2009 μας κτύπησαν την πόρτα οι δανειστές και άρχισε το ΘΕΑΤΡΟ...

Αφού πρώτα ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ όλη η παραγωγική βάση της χώρας και προσβλήθηκε βάναυσα όλο το ΑΞΙΑΚΟ της ΣΥΣΤΗΜΑ, τότε βρεθήκαμε μπροστά σε πρωτόγνωρες έννοιες, όπως μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, ενδιάμεσες συμφωνίες, ομόλογα, κουρέματα αναδιαρθρώσεις κ.α που μόνο με κινέζικο λεξικό μπορούμε να καταλάβουμε την σημασία τους. Αλλά οι τοκογλύφοι και οι ενδιάμεσοι χρησιμοποίησαν όλα τα εξελιγμένα ψυχοτρονικά όπλα προπαγάνδας και εκβιασμών.

Βλέπετε τα χρήματα ήταν πολλά και οι χειμώνες της Βόρειας Ευρώπης πρέπει να ζεσταθούν με Ελληνικό πετρέλαιο η φυσικό αέριο. Και επειδή όπως φαίνεται το θέλουν όλο δικό τους πιθανώς με την δικαιολογία να ξεχρεωθεί το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, σε εμάς δε τους ιθαγενείς νεοέλληνες σκέπτονται να αφήσουνε τα καθρεπτάκια του ήλιου που σήμερα(( διακοσμούν οικολογικά)) την Ελληνική ύπαιθρο.

Πολλές φορές αναρωτιέμαι συνειρμικά αν οι υπαίτιοι της δημιουργίας αυτού του ΥΠΕΡΟΓΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ τις στιγμές της ασύστολης κατάχρησης του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ εφησύχαζαν με την γνώση ότι κάποτε ο κουμπαράς του ενεργειακού δυναμικού της Ελλάδος θα ανοίξει για να πληρώσει τα κλεμμένα τους?
 Και φυσικά κανείς από δαύτους δεν ενδιαφερόταν για το μέλλον του Ελληνικού Λαού που ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ… (Συλλογίζομαι και κλαίω) γιατί όλοι γνωρίζουμε την κατάντια της καθημερινότητας μας.

Πολλοί περισσότεροι παγωμένοι συνάνθρωποι μας φέτος θα προσεγγίσουν νοερά ΤΗΝ ΦΑΤΝΗ ΤΗΣ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΕΩΣ στον παγετό της νύκτας των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ το ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ για να ζητήσουν κάτι αληθινό από ΑΥΤΟ και από τα ΤΙΜΙΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ που ΤΟΥ προσφέρθηκαν.

Το χρυσάφι της υπομονής, την σμύρνα της θέλησης και το λιβάνι της ελπίδας. Είναι πιο σίγουρο ότι φέτος ο Ανοικτός Χριστουγεννιάτικος Ουρανός θα γεμίσει με προσευχές ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ για να φύγει από επάνω μας η ΚΑΤΟΧΗ της οικονομικής σκλαβιάς.

Ετοιμασθείτε με την μετάνοια για την νίκη γιατί ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΘΕ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ 
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ 

 (ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΣΣΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΠΟΛΙΤΙΔΟΣ, καλή λευτεριά από τα βάσανα μας)

 http://www.epirus-ellas.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...