Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Μεγάλης έκτασης εσωτερικός έλεγχος σε εφορίες, ΣΔΟΕ και υπ.Οικονομικών


Σε μεγάλης έκτασης εσωτερικούς ελέγχους, σε εφοριακούς, υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Οικονομική Εισαγγελία.
Αντικείμενο της έρευνας; Οι πολύ μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, στον έλεγχο και στην προώθηση μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, που είχαν βεβαιωθεί, χωρίς να έχουν εισπραχθεί τα βεβαιωμένα πρόστιμα. Για τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Πεπόνη, ελεγκτέοι είναι όλοι όσοι είχαν θέσεις – κλειδιά σε αυτές τις περιπτώσεις, οι οποίες είναι συγκεκριμένες και έχουν εντοπισθεί.
Ήδη, οι έλεγχοι των …ελεγκτών έχουν ξεκινήσει από τα μέσα Δεκεμβρίου και μεταξύ άλλων, προβλέπουν το ξεκαθάρισμα των πόθεν έσχες, για πολλούς από τους ενεχόμενους σε αυτές τις υποθέσεις. Δεν αποκλείεται, οι έλεγχοι να φτάσουν ακόμα και στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, των ίδιων και των συγγενών τους. Ήδη, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει γίνει κι αυτό, με τα ευρήματα που έχουν εντοπισθεί να μην δικαιολογούνται επαρκώς.
Από την Οικονομική Εισαγγελία διαμηνύεται, όπου δει, ότι το «ξεσκόνισμα» θα συνεχισθεί όπου χρειασθεί και για όσο διάστημα κριθεί ότι χρειασθεί. Κι αυτό γιατί διαπιστώνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις, βεβαιωμένες οφειλές, παρέμεναν …βεβαιωμένες και ανείσπρακτες, γιατί ποτέ κανείς δεν έμπαινε στον κόπο να ανοίξει τον σχετικό φάκελο.
Τέτοιες υποθέσεις – και μάλιστα ιδιαιτέρως μεγάλες – φέρεται να υπάρχουν πολλές και τώρα που άρχισε ο κύκλος των εκκαθαρίσεων κρίθηκε σκόπιμο να μην μείνει τίποτα στο απυρόβλητο. Το θέμα είναι μέχρι που τελικά θα φτάσει το «μαχαίρι» σε αυτή την περίπτωση, που δείχνει να έχει πάρα πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παραμέτρους.
 
 
 http://www.starata.net/2011/12/blog-post_6608.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...