Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Είσαι ικανοποιημένος;;;


Είσαι ικανοποιημένος;;;Σου κόψαν το μισθό…. Σε έχουν πετσοκόψει… Σου μικραίνουν την πατρίδα, με ύπουλες τρόπους… Ξεπουλάνε όλα αυτά για τα οποία οι παππούδες σου πολέμησαν και με τα οποία οι δικοί σου πορεύθηκαν στη ζωή… Ώσπου ήρθες εσύ… Χλιαρός και χωρίς όρεξη για ζωή… Νερόβραστος θα έλεγα…Ίσως και μαλθακός.
Ωστόσο, αυτά δεν θές να τα ακούς.Σου πληγώνουν τα αυτιά... Γιατί όλα να μην είναι εύκολα;; Γιατί να μην έχω όλα αυτά που βλέπω να έχουν κάποιοι άλλοι στην τηλεόραση ή στα περιοδικά; Σε τί υστερώ; Θα γίνω κι εγώ σαν αυτόν/αυτήν τον/την διάσημο;;; Πόσο ζηλεύω…
Αυτές λοιπόν, είναι πολλές από τις σκέψεις που περνάνε από το νού σου καθημερινά, είτε φανερά. οπότε είσαι οικειοθελής δούλος, είτε υπόγεια, οπότε πρέπει να βρείς τρόπο να ξεφύγεις από την προπαγάνδα «μέτρων» και «προτύπων» ζωής.
Έχεις ακούσει και για κάποιο ένδοξο παρελθόν… Έχεις ακούσει κάτι για άθλους, για πολέμους, για φτώχεια, για τόσα πράγματα που δυσκολεύεσαι αφάνταστα να καταλάβεις... Δεν σε νοιάζουν… Πλησιάζουν οι εκπτώσεις.. Θα μπορέσεις να χτυπήσεις καμιά μάρκα σε χαμηλότατη τιμή.. Είναι και η κρίση, σίγουρα κάτι θα βρείς να πάρεις από κανένα ξεπεσμένο μαγαζί της γειτονιάς σου.
Δεν ξέρω αν αυτά που διαβάζεις σε αγγίζουν.Δεν ξέρω ούτε αν μπορείς να τα σκεφτείς ή να ασχοληθείς.Όχι με το κείμενο αυτό, αλλά με τον εαυτό σου… Με αυτόν πρέπει να ασχοληθείς.
Μου είπαν πως βιάζεσαι να βολευτείς.. Να βρείς κάτι να κάνεις κι εσύ. Να μην χαθείς στην ορυμαγδό που σου έχουν ετοιμάσει.. Σου έχω μόνο μία ερώτηση…
Είσαι ικανοποιημένος;;;;;
Με όλα αυτά που σου ετοιμάζουν, με αυτά που ζείς, με αυτά που έρχονται και κυρίως ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ..
Περιμένω μίαν απάντηση.. Μην μου την στείλεις σε email. Στείλτην στον εαυτό σου.. Αυτόν που κρύβεται βαθιά και ανάσα δεν παίρνει από τον βόθρο που τον ταίζεις..


 ellinonpaligenesia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...