Το παραμυθάκι συνεχίζεται για τρίτο χρόνο. Τώρα και η Die Welt “ανακαλύπτει” ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, όταν βέβαια και αλάδωτος πρωτοετής οικονομικής κατεύθυνσης θα μπορούσε εύκολα να το καταλάβει από μία απλή ανάγνωση του πρώτου μνημονίου. Όπως ακριβώς το “καταλάβαμε” εμείς, από μία απλή ανάγνωση, τον Μάη του 2010.
Στο δια ταύτα τώρα.
Βγαίνει ο κωμικός Στουρνάρας και καλεί τον κόσμο να επαναφέρει τα λεφτά του στις τράπεζες, γιατί ο ρυθμός ξεζουμίσματος πρέπει να ενταθεί. Δεν αρκούν τα χαράτσια για να ολοκληρωθεί η αφαίμαξη, πρέπει να γίνει και το κούρεμα σε γεμάτα ταμεία.
Οι …τελευταίες ρανίδες όμως θα πρέπει να παρθούν με νέα μέτρα. Φόρο στο νερό, το οξυγόνο, την ομιλία, αλλά προς θεού, όχι στην αρλούμπα γιατί εκεί θα φαληρίσουν τα μεγάλα κανάλια και οι αναλυτάδες τους.
Τι θα συμβεί λοιπόν; Θα μπορέσει η παρούσα κουστωδία να περάσει τέτοια μέτρα; Όχι
βέβαια…
Ο μόνος που θα μπορέσει να τα περάσει θα είναι μία ευρεία φιλολαϊκή κυβέρνηση της Αριστεράς και της Προόδου, με αντιπολίτευση το Ευρωπαϊκό κόμμα “Νέα Ελλάδα” του σοσιαλιστή Σαμαρά και της προόδου που θα πιέζουν σε αυτή την κατεύθυνση.
Για να συμβεί αυτό όμως, θα πρέπει να έχουν κλειδαμπαρώσει με κάποιον τρόπο τον Αλέξη. Όλα θα εξαρτηθούν λοιπόν από το τι αμαρτίες έχει κάνει αυτή την περίοδο, ώστε να τον κρατούν. Για να το αντιστρέψουμε, μην περιμένετε να γίνει πρωθυπουργός εάν δεν τον έχουν δεμένο χειροπόδαρα.
Το σενάριο είναι δομημένο αλλά δεν θα το αναλύσουμε καλοκαιριάτικα. Μετά την κυβέρνηση της Αριστεράς που θα πάρει ακόμα και το μεδούλι απο τα νοικοκυριά, θα ακολουθήσει η εθνικιστική κυβέρνηση, ώστε να ολοκληρώσει τον κύκλο της ιστορίας κατά τα πρότυπα του παρελθόντος (Γούναρης, Ιωαννίδης). Για να δούμε αν θα μπορέσουμε να ρίξουμε παξιμαδάκι στο γρανάζι…
Απαισιόδοξη ανάγνωση από την εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου: «Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΔΝΤ, στην Ελλάδα λείπουν 4,4 δισ. ευρώ για το 2014 και άλλα 6,5 δισ. για το 2015.
Και βέβαια το ΔΝΤ καλεί τους Ευρωπαίους να συνεισφέρουν τα χρήματα που λείπουν
παραιτούμενοι από μέρος των οφειλών (της Ελλάδας). Κάτι τέτοιο θα ήταν πρόκληση για τη γερμανική κυβέρνηση. Κι όμως, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα παρουσιάζει μεγαλύτερη επιδείνωση από την αναμενόμενη».
Με τον δικό της τρόπο η εφημερίδα Bild σχολιάζει: «Μερικές χώρες καταφέρνουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, η Ιρλανδία για παράδειγμα. Άλλες χώρες ωστόσο, όπως η Ελλάδα, δεν έχουν μετακινηθεί ούτε εκατοστό από τον βάλτο του χρέους. Παρόλα αυτά τα δισεκατομμύρια τρέχουν, ωσάν να μην υπάρχει επιστροφή. Αλλά πρέπει να υπάρξει επιστροφή. Γιατί το αργότερο το φθινόπωρο η ευρω-κρίση θα αναζωπυρωθεί. Και μαζί της θα επανέλθει το ερώτημα, μήπως θα ήταν καλύτερα για μερικές χώρες να εγκαταλείψουν προσωρινά την ευρωζώνη».
olympiada