Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

«Εμπόλεμη ζώνη» το Κίεβο...


Μετά την αποτυχία των συνομιλιών, η πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο...


και οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούονται με απίστευτη βαρβαρότητα στους δρόμους του Κιέβου με τους διαδηλωτές. Ο Βιταλ Κλίτσκο τόνισε ότι θα ηγηθεί των διαδηλωτών «σε επίθεση» στην πρωτεύουσα, το Κίεβο, αν η κυβέρνηση δεν κηρύξει πρόωρες εκλογές.

 Δύο ακτιβιστές σκοτώθηκαν χθες στη διάρκεια των συγκρούσεων και ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο θάνατός τους επήλθε από πυροβολισμούς από πυρά αστυνομικών, σύμφωνα με το BBC.

Αργά το βράδυ, μεταδόθηκε ότι και τρίτος διαδηλωτής έπεφτε νεκρός, σύμφωνα με το Radio Liberty. Όπως μετέδωσε το Russian Today, σπασμένα οδοφράγματα, σφαίρες από καουτσούκ και μάχες μαίνονταν όλη την ημέρα στην καρδιά του Κιέβου, ενώ οι δημοσιογράφοι του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου συνέλαβαν τους αστυνομικούς να κακοποιούν βάναυσα διαδηλωτές ακόμη και πεσμένους στο έδαφος.



Η ουκρανική πρωτεύουσα θύμιζε εμπόλεμη ζώνη, καθώς μόνο χάος επικρατούσε στους δρόμους της, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να διαλύσουν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι διαδηλωτές για την προστασία τους, οι οποίοι επιπλέον έκαψαν ελαστικά αυτοκινήτων και πέταξαν μολότοφ αντεπιτιθέμενοι στη βιαιότητα των αστυνομικών. Όπως μεταδίδει το BBC η ένταση συνεχίζεται μέχρι και τώρα στο κέντρο του Κιέβου, όπου οι συγκρούσεις μαίνονται για πέμπτη ημέρα.


euro2day.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...