Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ο υπαινιγμός του Βενιζέλου για εκλογές λόγω… ευρωεκλογών....


Στις ευρωεκλογές κρίνεται η πολιτική σταθερότητα, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να δώσουν χαλαρή ψήφο» – Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για εμμονή με την εξουσία...


Με ένα σαφή υπαινιγμό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε να εννοηθεί ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να φέρει… εκλογές. Στη δευτερολογία του στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι οι ευρωεκλογές είναι μια ιστορική δοκιμασία για τη χώρα και κρίνεται η πολιτική σταθερότητα.
Στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος το μεσημέρι του Σαββάτου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα και γι” αυτό η μάχη των ευρωεκλογών θα είναι σκληρή, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο, όπως είπε.
Τα θέματα που θα τεθούν στις ευρωεκλογές, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είναι μόνο θέματα αλλαγών στην Ευρώπη, όπως ο κοινωνικός χαρακτήρας της, αλλά επίσης η συνέχιση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα. Άρα, συμπέρανε, οι ευρωεκλογές θα είναι μια μάχη σκληρή, δεν θα είναι μια χαλαρή ψήφος.
Συμπόρευση με τους 58
Την απόφαση συγκρότησης Κοινής Οργανωτικής Επιτροπής με την Κίνηση των «58″ αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του Σαββάτου, παρά το γεγονός ότι στελέχη όπως οι κύριοι Μωραϊτης και καρχιμάκης εξέφρασαν τη διαφωνία τους στο ενδεχόμενο συμπόρευσης με το νέο σχήμα της κεντροαριστεράς. Ο κ. Βενιζέλος σε αυριανή πολιτική εκδήλωση του κόμματος προτίθεται να απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις Κινήσεις του λεγόμενου κεντροαριστερού χώρου για να συμμετέχουν στην συγκεκριμένη Επιτροπή. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό Συμβούλιο στην Κοινή Οργανωτική Επιτροπή θα υπάρξουν κενές θέσεις για στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς που θα επιθυμήσουν να συμμετέχουν.
Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά ο κ. Βενιζέλος είπε πως η εβδομάδα που πέρασε ήταν κατώτερη των περιστάσεων, υπονοώντας την σύγκρουση που είχε με τη Δημοκρατική Αριστερά στο θέμα της συνάντησης του κ. Κουβέλη με τον κ. Σβόμποντα. Επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως δεν υπάρχει θέμα διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται και ότι δεν ζητάει από κανέναν να υπερασπιστεί την ιστορία του.
«Εμμονικός με την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ»
Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επισημαίνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αυτοαναφορική επιδίωξη με εμμονικά χαρακτηριστικά για την εξουσία και ότι δεν ενδιαφέρεται για την πορεία εξόδου από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας.
Για τη χθεσινή συνάντηση με το πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά είπε πως είχε μαζί του μια «ειλικρινή κουβέντα» για όλα τα θέματα. Ο κ Βενιζέλος έδωσε εύσημα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που έχει πετύχει, όπως είπε, στόχους κοινωνικού ενδιαφέροντος. Σημείωσε πως θα συνεχιστεί η προσπάθεια να τεθούν στο μέλλον περισσότερα κοινωνικά ζητήματα, σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια θετική πολιτική και κοινωνική προοπτική.
Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου για το δεκαήμερο ταξίδι του στο εξωτερικό με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών. Είπε πως στις συναντήσεις που είχε με τους κυρίους Μοσκοβισί και Λιου αναφέρθηκε το θέμα της βιωσιμότητας τους χρέους. Ανέφερε επιπλέον πως λόγω κρίσης έχει στηθεί ένα περίπλοκο σκηνικό, το οποίο δεν αφορά μόνο την πορεία της Ευρώπης, αλλα και τις περιφερειακές συγκρούσεις που γίνονται κοντά στη χώρα μας, οι οποίες επηρεάζουν τις εξελίξεις.
«Πρέπει να παλέψουμε να μη χαθεί το στοίχημα εθνικής ενότητας και πολιτικού προσανατολισμού», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Η ευθύνη για τη διατηρηση εθνικής ενότητας εξαρτάται από όλους τους θεσμικούς παράγοντες και όχι μόνο το πολιτικό σύστημα».
Αιχμές Βενιζέλου για Βαρβιτσιώτη με αφορμή την τραγωδία στο Φαρμακονήσι
Επίσης ο κ. Βενιζέλος είπε πως στην χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό έθεσε το θέμα του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Είπε χαρακτηριστικά πως ο κ. Βαρβιτσιώτης είναι υπουργός Ναυτιλίας και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν να είναι υπουργός του λιμενικού σώματος.
Τι είπαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Θάνος Μωραϊτης στάθηκε επικριτικός απέναντι στην Κίνηση των «58″ και σημείωσε  πως απέτυχε να φέρει στο ίδιο τραπέζι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Εξέφρασε τη διαφωνία του με την κοινή συνδιάσκεψη με τους «58″ και πρότεινε πολιτικό συνέδριο επανακαθορισμού.
Ο κ. Σκανδαλίδης πρότεινε εκλογή των υποψηφίων ευρωβουλευτών, κάτι με το οποίο διαφώνησε ο κ. Μωραϊτης, ο οποίος είπε πως το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν έγκειται στα πρόσωπα, αλλά ότι δεν έχει πολιτικό στίγμα. Υπάρχουν ευθύνες «που φτάσαμε ως εδώ», είπε ο κ. Μωραϊτης.
Η κυρία Φώφη Γεννηματά στην παρέμβασή της ανέφερε ότι πρέπει να δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ για να ανέβάσει τη χώρα και όχι να ανέβει η χώρα για να ανεβάσει το ΠΑΣΟΚ. Η κυρία Γεννηματά έδωσε τέσσερα κεφάλαια στα οποία πρέπει να στηριχθεί το ΠΑΣΟΚ εν όψει ευρωεκλογών:
- προτάσεις για την Ευρώπη
- βιωσιμότητα του χρέους
- εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης
- διακριτική διαφοροποίηση ως προς το τρόπο προσέγγισης της ελληνικής κοινωνίας.
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας ζήτησε επίσης οι «58″ να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους ως προς το τι θέλουν από τη συνεργασία τους με το ΠΑΣΟΚ.
Στην παρέμβασή του ο κ. Καρχιμάκης επανήλθε στην κριτική του προς τους «58″ και ανέφερε ότι δεν μπορουν να αμφισβητούν  το ΠΑΣΟΚ θεωρώντας το σαν μίασμα ουτε να υποδεικνυουν  την διάλυσή του ενώ παράλληλα θέλουν να χρησιμοποιούν το ΠΑΣΟΚ για τις επιδιώξεις τους. «Τα μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα πρεπει να τελειώνουν», είπε ο κ. Καρχιμάκης.


ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...