Η αιφνίδια επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, ως αυριανού πρωθυπουργού στο Πρόεδρο του ΣτΕ καθώς και στην Ελένη Ράικου, λίγες ώρες πριν διανυκτυρεύσει ο σημερινός πρωθυπουργός στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά βάζει φωτιά στην προεκλογική εκστρατεία που ήδη άρχισε με απρόβλεπτες συνέπειες!


Την ίδια ώρα η JPMorgan έρχεται να δώσει την νίκη στις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Σκουρλέτη που θέλει να γίνουμε ο λαχανόκηπος της Ευρώπης για καθαρά-βιολογικά προιόντα όπως η ζωνιανή φούντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα απαντώντας στον Βενιζέλο που σχολίασε ως μη θεσμική την επίσκεψη Τσίπρα στους Εισαγγελείς απάντησε σκωπτικά δείχνοντας την ριγέ φόρμα της φυλακής στους πασόκους: Είναι απολύτως κατανοητό για το ΠΑΣΟΚ να πανικοβάλλεται και μόνο στο άκουσμα της λέξης «δικαιοσύνη». Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.

Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να συναντήσουμε την Εισαγγελέα Διαφθοράς, την κυρία Ράικου και το επιτελείο της και να ενημερωθούμε για τις υποθέσεις διαφθοράς που εξετάζει αυτή την περίοδο και να της πούμε από την πλευρά μας ότι τούτες τις μέρες, μετά τη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων της διαπλοκής της πολιτικής με την οικονομική εξουσία, των αποκαλύψεων του μαύρου χρήματος, των θαλασσοδανείων, των εξοπλιστικών, υπάρχει μια τεράστια απέχθεια της κοινής γνώμης και των πολιτών, μια τεράστια δυσπιστία απέναντι στο δημόσιο βίο, απέναντι στην πολιτική ζωή του τόπου. Ως εκ τούτου η προσπάθεια που οφείλει να κάνει η δικαιοσύνη, αυτόνομα και ανεξάρτητα, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, αποτελεί ταυτόχρονα και προσπάθεια εξυγίανσης του δημόσιου βίου και της πολιτικής ζωής του τόπου.

Οφείλουμε να περιβάλουμε με εμπιστοσύνη αυτή την προσπάθεια πέρα και έξω από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Πρέπει να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια. Ο ελληνικός λαός, στο σύνολό του, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, έχει ένα αίτημα: Δικαιοσύνη. Όλοι όσοι έκλεψαν δημόσιο πλούτο, όλοι όσοι διασπάθισαν δημόσιο χρήμα οφείλουν να πληρώσουν. Δεν ξέρω βέβαια αν μπορεί το δημόσιο χρήμα να επιστρέψει, σίγουρα όμως οφείλουμε όλοι μας να συμβάλουμε στο να υπάρξει κάθαρση και τιμωρία.

Αυτή ήταν η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συνοδεύονταν από την σκληροτράχηλη Ζωή Κωνσταντοπούλου και όπως αντιλαμβάνεστε δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: O ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αποφασισμένος να οδηγήσει στον Κορυδαλλό κορυφαία πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στα σκάνδαλα των εξοπλιστικών αλλά και τους επιχειρηματίες ανάμεσά τους πολλά λαμόγια μηντιάρχες οι οποίοι έλαβαν θαλασσοδάνεια-τα γνωστά αγύριστα. Άλλωστε η απονομή της Δικαιοσύνης για να ικανοποιηθεί και το λαικό αίσθημα είναι το μόνο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μια και στα οικονομικά δεν έχει καμία τύχη. Εκτός κι αν αποφασίσει να μειώσει το κράτος πράγμα δύσκολο με όλα όσα έχει υποσχεθεί.

kourdistoportocali.com