Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΪΟΣ 2012: "ΣΚΛΗΡΗ" ΑΛΗΘΕΙΑ Δημοσκοπήσεις: "Αληθινά ψέματα" - Οι μαγικές εικόνες του συστήματος...


Μετά τις τρεις απίστευτες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή και χθες οι οποίες φέρουν τους τρεις υποψήφιους Καμίνη (υποστηρίζεται από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και τους Α.Σπηλιωτόπουλο και Ν.Κακλαμάνη που.. υποστηρίζονται από την ΝΔ να συγκεντρώνουν σχεδόν το 50% εύλογα δημιουργείται το ερώτημα:
 
Πως αυτά τα τρία κόμματα από το 34%  που συγκεντρώνουν και τα τρία μαζί στην Α'Αθηνών σε όλες τις δημοσκοπήσεις με αναγωγή επί των αναποφάσιστων, ξαφνικά μεταστρέφονται υπέρ της κυβέρνησης και φθάνουν το 50%!
 
Επειδή όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση για τις δημοσκοπήσεις ο καθένας μπορεί να πει διάφορα αξίζει να δούμε τις πραγματικές προβλέψεις που είχαν δώσει οι εταιρείες δημοσκοπήσεων πριν τις εκλογές του Μαϊου του 2012 σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα.
 
 
 
 
 
Φυσικά όπως φαίνεται από τις προβλέψεις, οι εταιρείες απέτυχαν παταγωδώς να προβλέψουν την δυναμική της ΧΑ αλλά και τα πραγματικά ποσοστά στου ΣΥΡΙΖΑ.
 
'Οπως διακρίνεται στον δέυτερο και στον τρίτο πίνακα το κόκκινο χρώμα συμβολίζει τις ΠΟΛΥ μεγάλες αποκλίσεις τουτέστιν την παταγώδη αποτυχία. Τοκόκκινο χρώμα το συναντάμε στον ΣΥΡΙΖΑ, οι εταιρέιες δημοσκοπήσεων του "έφαγαν" ένα 8%!
 
Συγκεκριμένα οι προβλέψεις για τον Λαϊκό Σύνδεσμο ήταν: Μ.Ο. Δημοσκοπήσεων 4.2% - Τελικό αποτέλεσμα 6.97% 
 
Δηλαδή είχαμε μια απόκλιση της τάξεως του 80%!
 
Για τον δε ΣΥΡΙΖΑ είχαμε τα εξής: Μ.Ο. Δημοσκοπήσεων 9.1 - Τελικό αποτέλεσμα 16.78
 
Απόκλιση γύρω στο 80% παρομοίως! 
 
Δηλαδή στα κόμματα που δεν βολεύαν το Σύστημα, είχαμε προβλέψεις που δεν είχαν επαφή με την πραγματικότητα.
Δείτε εδώ αναλυτικά όλους τους πίνακες με τα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.
Είναι δύσκολο για τον Ηλία Κασιδιάρη να περάσει στον β' γύρο κάτι τέτοια απαιτεί ένα ποσοστό της τάξης του 25%. Όχι ακατόρθωτο, αλλά δύσκολο και πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.
Παρόλα αυτά ακόμα και το 15% που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις με αναγωγή στο κόμμα στην Α' Αθηνών και είναι η βάση του υποψηφίου του Λαϊκού Συνδέσμου, αποτελεί πολύ σημαντική επιτυχία, αφού το κόμμα διπλασιάζει τα ποσοστά του, σε καιρούς διωγμών και με την πολική του ηγεσία φυλακισμένη, και ενώ προσπαθούν να θέσουν την ΧΑ εκτός νόμου!
Ένα ποσοστό που μπορεί να αποβεί ρυθμιστής των εξελίξεων ακόμα και αν ο υποψήφιος του Λαϊκού Συνδέσμου δεν είναι στον β' γύρο.
Το 2010 ο Λαϊκός Σύνδεσμος είχε εκλέξει έναν μόνο δημοτικό σύμβουλο, τον ίδιο τον αρχηγό του τον Νίκο Μιχαλολιάκο!
Το να είναι ο Η.Κασιδιάρης στον β' γύρο σημαίνει ότι το κόμμα θα πρέπει να αυξήσει κι άλλο την δύναμή του κατά 50% στην Α' Αθηνών.
Δεν μπορεί να θεωρηθεί ανέφικτο, διότι ουδείς γνωρίζει σε τι επίπεδο θα είναι η δυσφορία των ψηφοφόρων εκείνη τη στιγμή, τι γεγονότα θα έχουν προηγηθεί, αλλά και ποιές κινήσεις θα έχουν κάνει οι Κακλαμάνης, Καπερνάρος και Σπηλιωτόπουλος και βέβαια τι είδους παιχνίδια θα παιχθούν με επίκεντρο τον Γ.Καμίνη.
Οι ΑΝΕΛ έχουν αυτοχαρακτηρισθεί ως κεντρώο κόμμα, οπότε μιλάμε για 3+1 δεξιούς υποψήφιους δημάρχους (και ο Ανεξάρτητοι από την δεξιά αλιεύουν το 80% των ψηφοφόρων τους).
Όλοι μαζί λαμβάνουν ένα ποσοστό της τάξεως του 50% (τόσο είναι το ποσοστό της Δεξιάς συνολικά) το οποίο "σπάει" διά του "4". 
Πιθανό το ενδεχόμενο να έχουμε στο β'γύρο δύο υποψήφιους της Δεξιάς.
Όσο για την υποψηφιότητα Σακελαρίδη είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην Α' Αθηνών και στόχος της υποψηφιότητας είναι να μαζέψει και να επιβεβαιώσει αυτά τα ποσοστά.
Το ότι στις δημοσκοπήσεις οι κυβερνητικοί Καμίνης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και οι άλλοι δύο υποψήφιοι από τον χώρο της ΝΔ λαμβάνουν σχεδόν 50% είναι πρωτοφανές, τη στιγμή που στις δημοσκοπήσεις οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στην Α' Αθηνών λαμβάνουν 34%. Από πυ βρέθηκε το επιπλέον 15%;
Εκτός αν ο Γ.Καμίνης είναι τόσο δημοφιλής που δεν το ξέρει ούτε ο ίδιος.
   

defencenet.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...