Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Πώς «βγάλαμε» τα μάτια μας οι Έλληνες...


Και ύστερα λένε για εμάς, τους Ελληνες. Οι Ελβετοί θεωρούν απολύτως φυσιολογικό το γεγονός ότι μεσοβδόμαδα δεν κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός τους, όταν εκδηλώθηκε αεροπειρατία που κατέληξε στο έδαφος τους. Ποιον λόγο προέβαλλαν;
Οτι ήταν εκτός του ...
ωραρίου εργασίας των αρμοδίων υπηρεσιών τους. Γεγονός το οποίο «ανάγκασε» το διεθνές πρακτορείο Bloomberg να γράψει: «Θέλετε να εισβάλετε στην Ελβετία; Δοκιμάστε πριν τις 8 το πρωί ή μετά τις 5 το απόγευμα». Πιθανότατα, δεν θα βρείται κανέναν στη θέση του για να σας εμποδίσει, προσέθετε.

Ψάχνοντας λίγο παραπάνω την ιστορία, ο "Τειρεσίας" επιχείρησε να μιλήσει με Ελβετούς που ζουν στην χώρα μας, για να σχηματίσει καλύτερη εικόνα και για να μην αδικήσει τους απογόνους του Γουλιέλμου Τέλου.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ήταν το ίδιο με αυτό του Bloomberg. «Και γιατί θα πρέπει οι αρμόδιοι να δουλεύουν πέραν του ωραρίου τους, σε τέτοιες περιπτώσεις;» ήταν το αφοπλιστικό ερώτημα, με το οποίο του απάντησε διακεκριμένος Ελβετός, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Ο "Τειρεσίας" παραδέχεται ότι κόντεψε να ...δει από την έκπληξη που του προκάλεσε η αντίδραση. Και έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη, γιατί αντιλήφθηκε ότι πίσω από το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα, που τόσο λανθασμένα διογκώθηκε αμέτρητα τα τελευταία χρόνια, φρόντισαν και κρύφτηκαν διάφοροι ευρωπαικοί λαοί, που έκαναν (και κάνουν) τα ίδια και χειρότερα.

Οσοι ξέρουν λεπτομέρειες, μπορούν να επιβεβαιώσουν, για παράδειγμα, ότι ανάλογα και χειρότερα με τα ελληνικά λογιστικά τρικς, που μας «έβαλαν» στην Ευρωζώνη, έκαναν και οι Βέλγοι. Ασχολήθηκε ποτέ κανείς μαζί τους; Οχι, γιατί απλά δεν φρόντισαν να «βγάλουν» ο ένας τα μάτια του άλλου. Οπως έκαναν με τους κάθε είδους «απολογισμούς» τους οι κ. Αλογοσκούφης και Παπακωνσταντίνου εδώ...

Ο Τειρεσίας
 
freepen.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...