Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ο Τειρεσίας και οι (καλοπληρωμένοι) ξένοι αναλυτές...


Γράφει ο Τειρεσίας

Διαβάσατε την τελευταία έκθεση της JP Morgan σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον; Και να μην την διαβάσατε, σίγουρα κάτι θα ακούσατε.

Για όσους δεν ....

έτυχε, προβλέπει εκλογές στην Ελλάδα έως το α' τρίμηνο του ...2015, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμό μιας μάλλον αδιευκρίνιστης, ως προς την σύνθεση της, κυβέρνησης. Επειδή η προβολή της έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις και η σημασία της να υπερεκτιμάται, καλό θα ήταν σε αυτό το σημείο να διευκρινισθούν ένα - δύο πραγματάκια:

Πρώτον, το ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν κάποια στιγμή έως το τέλος του α' τριμήνου του 2015, το ξέρουν όλοι Δεν χρειάζεται να είσαι ...J.P.Morgan, για να το ξέρεις. Από τη στιγμή που ο κ. Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει καμία επιλογή της κυβέρνησης για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα πρέπει να εκλεγεί του χρόνου τέτοιο καιρό περίπου, τα κουκιά δεν βγαίνουν, οπότε εκλογές θα γίνουν.

Δεύτερον, το ότι πιθανός νικητής των επόμενων εκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το "φωνάζουν" όλα τα γκάλοπς, όλων των αποχρώσεων. Δεν χρειάζεται δηλαδή να ΄χει κανείς "εσωτερική ενημέρωση" για να το προβλέψει.

Τρίτον, εσωτερική ενημέρωση θα είχε πράγματι αν μπορούσε να προβλέψει ποια κόμματα θα στηρίξουν μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν την έχει όμως...
Τι θέλω να πω; Ότι καμιά φορά, σε αυτές τις εκθέσεις δίνεται μεγαλύτερη σημασία απ ό,τι πρέπει. Αυτοί που τις γράφουν είναι συνήθως νεαροί αναλυτές των ξένων οίκων, που έρχονται κατά κύματα στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό, βλέπουν κόσμο, καταλαβαίνουν ό,τι καταλαβαίνουν, διαβάζουν ό,τι διαβάζουν και γράφουν ό,τι γράφουν.

Ακόμα και ο "Τειρεσίας" που δεν είναι αναλυτής κανενός ξένου οίκου, αλλά ένας απλός (και "τυφλός") μάντης, όλα αυτά μπορεί να σας τα πει και σε ...λεπτομέρειες. Οπότε, γιατί χάνετε το δάσος, βλέποντας το δέντρο;

Ο Τειρεσίας

http://www.voria.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...