Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Bloomberg: Οι εταίροι αφήνουν μετέωρο τον Σαμαρά...

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ...
"Η Ευρώπη λέει καμία βιασύνη’ σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αφήνοντας τον Σαμαρά μετέωρο», υπογραμμίζει με νόημα το ειδησεογραφικό πρακτορείο, για να προσθέσει ότι την ίδια στιγμή εντείνεται και η πίεση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αυξάνει τις πιθανότητες επικράτησής του στις επικείμενες εκλογές" ....

Την εξαιρετικά δύσκολη θέση της κυβέρνησης Σαμαρά μετά τη συνεδρίαση του πρόσφατου Eurogroup, επισημαίνει με άρθρο του το Bloomberg. Το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με την οποία η Αθήνα θα πρέπει να περιμένει μετά τις ευρωεκλογές για οποιαδήποτε συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Πιο συγκεκριμένα, το Bloomberg, υπογραμμίζει σε άρθρο του με τίτλο «Η Ευρώπη λέει ‘καμία βιασύνη’ σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αφήνοντας τον Σαμαρά μετέωρο», υπογραμμίζει με νόημα ότι «Έσβησε κάθε ελπίδα της κυβέρνησης για μια λύση σχετικά με το ελληνικό χρέος πριν από τις ευρωεκλογές». Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, τονίζει χαρακτηριστικά ότι «Η εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού του Σαμαρά ζητούσε μία επιπλέον στήριξη απ' την Ευρωζώνη μέχρι τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν μεταξύ 22 - 25 Μαΐου, προβάλλοντας την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, το Bloomberg, επισημαίνει ότι «Το χρονοδιάγραμμα που θέτουν οι Ευρωπαίοι κινδυνεύει να υπονομεύσει την κυβέρνηση Σαμαρά που καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να βγάλει τη χώρα απ' την εξαετή ύφεση αλλά και για να αντιμετωπίσει μία ανεργία που έχει φτάσει στο 28%».

Παράλληλα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο, κάνει λόγο για την ασφυκτική πλέον πίεση που δέχεται η κυβέρνηση Σαμαρά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για δρομολόγηση πολιτικών εξελίξεων, καθώς σημειώνει ότι «Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει οριακή πλειοψηφία στη Βουλή, όπου δέχεται τεράστια πίεση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να ηγείται αυξάνοντας τις προοπτικές για επικράτηση της αντιπολίτευσης στις επικείμενες εκλογές, κάτι που μπορεί να σηματοδοτήσει αστάθεια στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό».
  http://harryklynn.blogspot.gr/2014/02/bloomberg_18.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...