Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Θα μπορούσε να είναι κωμωδία... αν δεν υπήρχε το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων πίσω του...


H αρχή έγινε με τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, που εξαγγέλθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Δέκα λεπτά λιγότερα ανά λίτρο μπορεί να μην είναι σε θέση να ζεστάνουν τις παγωμένες πατούσες μας τον χειμώνα, αλλά (υποτίθεται ότι) θα ζεστάνουν, ό,τι και να πεις, τις παγωμένες ψυχές των θερμοπομπών της κυβέρνησης από τώρα: Τα είδατε; Άρχισαν τα μέτρα ελάφρυνσης. Και έπεται συνέχεια.
Η συνέχεια δόθηκε χθες. Ο ΕΝΦΙΑ επανήλθε βελτιωμένος. Πιο αεράτος. Όποιος έχει σπίτι ξενοίκιαστο και άρα μη ηλεκτροδοτούμενο θα πληρώσει 20% λιγότερο φόρο. Αρκεί το σπίτι...
να μην είχε νοικιαστεί ούτε μια μέρα μέσα στο 2013. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί οι ιδιοκτήτες να μην παίρνουν καμιά ανάσα, αλλά (υποτίθεται ότι) παίρνουν όσο να 'ναι ανάσα οι ενοικιαστές του Μαξίμου: Δεν πρόκειται να μείνει ξενοίκιαστο λόγω της κατάρας του ΕΝΦΙΑ.
Αυτά είναι όλα κι όλα. Τα υπόλοιπα -φοροελαφρύνσεις και αναπτύξεις και ωδικοί χάρτες- είναι στο επίπεδο των λόγων. Του Σαμαρά. Και τόσα που έχει πει αυτός ο άνθρωπος, αν τα τιτλοποιήσεις και τα βγάλεις στο χρηματιστήριο αξιών και υποσχέσεων ξέρετε τι θα πιάσουν. Πέντε και στο χέρι. Και με το χέρι μάλιστα ανοιχτό στη μεγαλοπρεπή χειρονομία που υπογραμμίζει τον ενθουσιασμό των Ελλήνων όταν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να τους δουλέψει.
Θα μπορούσε αυτός ο συνδυασμός ρητορικής φούσκας και έμπρακτης μιζέριας να είναι κωμωδία, αν δεν υπήρχε το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων πίσω του. Γιατί ο Σαμαράς και οι παρατρεχάμενοι, με την πολιτική που διάλεξαν να υπηρετούν, δεν είναι σε θέση ούτε μισό μέτρο πραγματικής ελάφρυνσης να πάρουν. Να καταργήσουν, για παράδειγμα, τον άδικο και ηλίθιο φόρο στα καύσιμα. Ή να απαλλάξουν τον κόσμο από τον ΕΝΦΙΑ, που στραγγαλίζει και την οικονομία και τα νοικοκυριά.
Τι περιμένετε; Αφού δρουν ως υπεργολάβοι, έχουν χάσει ακόμα και το ελάχιστο περιθώριο πολιτικών ελιγμών. Συμβόλαια είναι αυτά. Χειροπόδαρα τους έχουν δέσει. Άρα, θα βουλιάξουν, θα καταστραφούν πολιτικά, θα θαφτούν κάτω από τα ερείπια της πολιτικής τους. Αλλά τη δουλειά πρέπει να την τελειώσουν. Θα ισοπεδώσουν τη χώρα, θα καταστρέψουν όσους είναι να καταστρέψουν. Και μετά αποθανέτω η ψυχή τους μετά των ομοφύλων.
Γι' αυτό επείγει οι ομόφυλοι να αλλάξουν φύλλο...
Θανάσης Καρτερός

 left
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...