Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου: «Υλοποιούμε 18 προτάσεις της ΝΔ»


Νέα έκκληση για συναίνεση με την Νέα Δημοκρατία απευθύνει ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη του στο "Βήμα της Κυριακής". Καλεί τον Αντώνη Σαμαρά  να βάλει πλάτη στην εθνική προσπάθεια και αποκαλύπτει:«Στην κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχα μαζί του τού παρουσίασα πίνακα με 18 προτάσεις της ΝΔ που ήδη υλοποιούμε και άλλες 14 που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε», τονίζει ο κ. Παπανδρέου, που επαναλαμβάνει ότι είναι ανοιχτός σε πρόσωπα κοινής αποδοχής ή και από άλλα κόμματα για κρίσιμες θέσεις..

» [...] Το παράδειγμα της Πορτογαλίας είναι πολύ διδακτικό. Οι βασικές πολιτικές δυνάμεις εκεί έστειλαν παντού μήνυμα σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Γιατί όχι και εμείς;», διερωτάται.
Με αφορμή τα όσα γράφτηκαν για την τοποθέτηση «επιτρόπων» στα υπουργεία, ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα έναντι «όσων παριστάνουν τους 'υπερπατριώτες', θέλοντας να παρουσιάσουν την εικόνα μιας κυβέρνησης 'ενδοτικής' και 'υποκινούμενης' από ξένα κέντρα»:
Λέει χαρακτηριστικά: «Τους επιστρέφω όλη την αθλιότητα. Είναι πατριωτικό να στερείς από τη χώρα σου τη δυνατότητα να προοδεύσει αντλώντας από την εμπειρία άλλων χωρών; Γιατί να μην έχουμε τη γνώμη και τις γνώσεις τους;
» Εκτός αν θεωρούν ότι έχουμε καλή δημόσια διοίκηση και όλα τρέχουν ρολόι. Εκτός αν απειλούνται ότι θα χάσουν προνόμια και φέουδα. Εμείς αποφασίζουμε και κανένας άλλος.»
ΠΗΓΗ-www.theinsider.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...