Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

48ωρη πρόκληση τήρησης της ασφάλειας για την ΕΛΑΣ - Άρχισαν οι συγκεντρώσεις


Μία μεγάλη πρόκληση για την ασφάλεια της πόλης έχουν να αντιμετωπίσουν από σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις καθώς εισήλθαμε σε ένα "καυτό" 48ωρο, με μεγάλες συγκεντρώσεις πολιτών, απεργίες λόγω αντιλαϊκών μέτρων και κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας. Ήδη περί τους 1000 Αγανακτισμένους έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από τη Βουλή, ενώ λίγο πριν τις 10 το πρωί, η αστυνομία έκλεισε την λεωφόρο Αμαλίας.

Η αστυνομία οχυρώνει την Βουλή, την οποία έχουν προαναγγείλει ότι θα αποκλείσουν οι διαδηλωτές. Μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις συρρέουν από όλες τις γωνιές της χώρας, όπως επίσης και Αγανακτισμένοι από όλη την χώρα.

Νωρίς το πρωί μάλιστα, έφτασαν οι 130 Αγανακτισμένοι Χανιώτες, τους οποίους οι διαδηλωτές υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες. Στις 10 το πρωί ξεκίνησε και η προγραμματισμένη πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια με αποτέλεσμα να κλείσουν οι γύρω δρόμοι. Μάλιστα, τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία για το Σύνταγμα

Οι Αγανακτισμένοι της Β. Ελλάδας θα ξεκινήσουν την κάθοδο προς Αθήνα με αφετηρία τον Λευκό Πύργο. Μαζί τους θα είναι και οι μοτο-αγανακτισμένοι οι οποίοι θα ξεκινήσουν και αυτοί τη δική τους μηχανοκίνητη πορεία. Στην Αθήνα αναμένεται να φτάσουν επίσης Αγανακτισμένοι από την Πελοπόννησο.

Όλοι τους αναμένεται να ενωθούν με τους αγανακτισμένους που ήδη βρίσκονται γύρω από τη Βουλή και όλοι τους έχουν ένα στόχο: να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου.

Σε κατάληψη των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά έχουν προχωρήσει από νωρίς το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ.

Η Πανελλήνια Ναυτική Oμοσπονδία δεν συμμετέχει στη 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όμως απεργούν τα μέλη των Ενώσεων Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων, που προχώρησαν στην κατάληψη, ώστε να μην μπορούν να αποπλεύσουν τα πλοία για Κυκλάδες.

Να σημειωθεί ότι μεγάλη είναι η ταλαιπωρία για επιβάτες και τουρίστες που αναμένουν στο λιμάνι να ταξιδέψουν για τη νησιωτική Ελλάδα. Από τα πρωινά δρομολόγια δεν πραγματοποιήθηκε κανένα, ενώ προς το παρόν οι πράκτορες εξακολουθούν και κόβουν εισιτήρια!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...