Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Πάμε στοίχημα» πως ήταν διεφθαρμένα;


Πόρισμα που αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια τη γνωμοδότηση του ΟΠΑΠ, αναφορικά με τους «ύποπτους» αγώνες της ΟΥΕΦΑ, απέστειλε ο Οργανισμός στις δικαστικές αρχές. Η αλληλογραφία μεταξύ του ΟΠΑΠ και των αντιεισαγγελέων Αν. Κανελλόπουλου αρχικά και Π. Παπανδρέου κατόπιν ήταν συνεχής για έναν χρόνο (Απρίλιος 2010 - Απρίλιος 2011).
Οσον αφορά τον πρώτο φάκελο, οι αγώνες που θεωρούνται? επίφοβοι για χειραγώγηση είναι οι...
Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας (4-1), που ο Οργανισμός άλλαξε τις αποδόσεις δύο ώρες πριν από την έναρξη του, και Κέρκυρα - Καστοριά (1-2) που δεν προσφέρθηκε. Για το Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας (3-2), η ΟΥΕΦΑ θεωρεί ότι υπάρχει ιστορικό καλών σχέσεων μεταξύ των δύο ομάδων. Παίχτηκαν περίπου 620.000 ευρώ πριν από το ματς στο over (20 πάνω από τον συνηθισμένο μέσο όρο), όμως ο Οργανισμός έκρινε ότι δεν ήταν ανταγωνιστικό ματς.
«Χειραγωγημένο» θεωρείται και το παιχνίδι Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα (0-3), που στις αρχές του β΄ μέρους δέχτηκε μεγάλο στοιχηματισμό στο over. Πράγματι η Καβάλα κέρδισε σημειώνοντας δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Παίχτηκαν 132.000 ευρώ στο σημείο «2» και 4.600 στο over στον ΟΠΑΠ και το 84% των στοιχημάτων ήταν στη νίκη της Καβάλας. Μεγάλα ποσά ανά πρακτορείο και ανά δελτίο παίχτηκαν στον Νομό Θεσσαλονίκης, στη Βέροια, στο Π. Φάληρο και στο Μοσχάτο. Σε οκτώ από τα πρακτορεία αυτά όλες οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν 5 έως 30 λεπτά πριν από τον απώτερο χρόνο αποδοχής του στοιχηματισμού (!) και πολλά από τα εν λόγω στοιχήματα παίχτηκαν σε μικρά ποσά και με επαναλαμβανόμενα δελτία. Τα στοιχεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. συγκλίνουν με εκείνα της ΟΥΕΦΑ.
Στον δεύτερο φάκελο δεσπόζει η αναμέτρηση Διαγόρα - Εθνικού (2-2), με την ΟΥΕΦΑ να αναφέρει «συμφωνημένη ισοπαλία». Ο ΟΠΑΠ το έφραξε όταν παίχτηκαν 50 δελτία των 600 ευρώ που εμπεριείχαν το «Χ», αλλά ήταν ανεπιτυχή, προφανώς επειδή «έσπασε» κάποιο άλλο ματς της τριάδας. Οσον αφορά το Εθνικός Αστέρας - Πιερικός (1-2), σοβαρά ύποπτος κατά την ΟΥΕΦΑ, ο Οργανισμός το έφραξε όταν διαπίστωσε στοιχηματική δραστηριότητα στο «διπλό».
Οι φάκελοι
Από τον 3ο φάκελο αξίζει να αναφερθεί η περίπτωση του ματς Διαγόρα - Εθνικού Αστέρα (3-1), στο οποίο για την ΟΥΕΦΑ «ο στοιχηματισμός ήταν τόσο χειραγωγημένος, που όλα τα παιγμένα στοιχήματα σε όλα τα σημεία βγήκαν κερδισμένα»!!
«Χοντρό» παιχνίδι έγινε και στο Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννενα (1-2), το οποίο κράτησε για λίγο, αφού το ποντάρισμα άρχισε στις 8 το πρωί και ο ΟΠΑΠ το έφραξε στις 8.14 π.μ.!
Ακρως ύποπτος και ο στοιχηματισμός στο Διαγόρας - Εθνικός Π. (0-2), αλλά για την ισοπαλία και έτσι το τελικό αποτέλεσμα είχε ως επακόλουθο να χαθούν τα πονταρίσματα στον ΟΠΑΠ. Τέλος, στην αναμέτρηση Διαγόρα - Ατρομήτου (0-1) παίχτηκαν μεγάλο ποσά, μολονότι ο ΟΠΑΠ έριξε δύο φορές την απόδοση του «2» και τελικά έφραξε τον επαναληπτικό Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων.
Πρωτάθλημα
Πάει στα «χέρια» της ΕΠΟ
«Πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι τους συμφέρει να ξεκινήσουμε ήδη από τώρα την προεργασία», έλεγαν στην ΕΠΟ αναφορικά με την πρόταση του Β. Μαρινάκη για ανάληψη της διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας από την αγωνιστική περίοδο 2012-13. Κάτι που, ως ενδεχόμενο, είναι ορατό.
Για να υλοποιηθεί η πρόταση του προέδρου της διοργανώτριας αρχής θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του καταστατικού της, στο οποίο αναφέρεται ότι η Σούπερ Λίγκα διεξάγει το πρωτάθλημα κατ' ανάθεση. Ως εκ τούτου, η πρόταση πρέπει να «περάσει» από τη Γ.Σ. της ΕΠΟ, είτε στις 22 Ιουλίου 2011 είτε από του χρόνου που υπάρχει καταστατική συνέλευση. Επίσης, απαιτείται αλλαγή του νόμου του 2006 βάσει του οποίου είχε συσταθεί η νυν διοργανώτρια αρχή.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ για το ΕΘΝΟΣ ΣΠΟΡ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...