Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Μοναδική ευκαιρία για ‘συνεργασία’ λαού –αστυνομίας


 

Είναι γνωστό πως η αστυνομία χρησιμοποιείται  από τους εξουσιαστές, για την εδραίωση    της εξουσίας τους. Το ίδιο προβλέπεται να γίνει και τώρα στις μεγάλες συγκεντρώσεις   των επομένων ημερών.
Τώρα όμως η κατάσταση διαφέρει από τις  προηγούμενες φορές. Ο λαός, είναι αποφασισμένος να
σταματήσει την κατρακύλα της χώρας. Αν αυτή τη φορά, μπουν μπροστά τα ΜΑΤ για να σταματήσουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις, η σύγκρουση θα  είναι αναπόφευκτη.
Είναι όμως; Όχι, αν οι αστυνομικοί, κατανοήσουν πως αυτή  τη φορά, δεν είναι σαν τις άλλες. Είναι όλος ο λαός απέναντι από την κυβέρνηση, τώρα.  Δεν έχετε να αντιμετωπίσετε μια μειοψηφία, αν ξαναεπιλέξετε να υπερασπιστείτε την εξουσία. Απέναντί σας, θα είναι οι γονείς σας, με τις  κουτσουρεμένες συντάξεις.  Τα αδέλφια    σας, που είναι άνεργα. Τα παιδιά σας, που μη έχοντας καμιά προοπτική, θα  φύγουν για το εξωτερικό. Απέναντί σας, είναι οι δικοί σας άνθρωποι. Αυτοί που καθημερινά είναι μαζί σας. Αυτοί που πληρώνουν μια ζωή και που τώρα καλούνται να δώσουν  και το τελευταίο ευρώ τους. Απέναντί σας, θα είναι ένας λαός, που ανέχτηκε τόσο πολύ και τόσο πολλά από τους εξουσιαστές του, ώστε έφτασε σε αυτό το σημείο ξεφτίλας. Τώρα που συνειδητοποίησε ότι η ανοχή, έκανε τους κυβερνώντες να ξεπεράσουν κάθε όριο λογικής και ηθικής, μαζεύεται στις πλατείες, επιδιώκοντας ανατροπή του  κλίματος. Θα σταθείτε απέναντι στους δικούς σας ανθρώπους;
Αν το κάνετε, τότε αναγκάζετε το λαό να σας αντιμετωπίσει, ως δεκανίκι της εξουσίας. Θα πέσει επάνω σας η  λαϊκή οργή για την κοροϊδία των κυβερνώντων. Θα είναι απρόβλεπτες οι συνέπειες, αν επιλέξετε να υπερασπιστείτε την εξουσία. Και μη νομίζετε πως θα αναγνωρίσουν τα κοράκια της σημερινής πολιτικής –οικονομικής- κοινωνικής ελίτ, την όποια ‘θυσία’ σας. Μόνοι θα μείνετε να αντιμετωπίσετε  τις  όποιες συνέπειες, εσείς και η οικογένειά σας.
Άλλωστε, δεν έχετε και λόγο να είστε με τους λίγους. Τα  χρήματα που  βγάζετε, περισσότερο σας φέρνουν κοντά μας, παρά κοντά τους.  Εκτός από αυτό και εσάς θα σας μειώσουν και άλλο τις αποδοχές. Μέχρι να σας αντικαταστήσουν με μισθοφορικό σώμα (γιατί και αυτό είναι στα σχέδια) που θα  πληρώνεται πολύ λιγότερο από εσάς. Έτσι εσείς θα παραμένετε στα αζήτητα και η όποια θέση σας, θα ανήκει σε περασμένες εποχές.
Αλλά ο κυριότερος λόγος που πρέπει να έρθετε μαζί μας, είναι πρακτικός. Δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε έναν λαό οργισμένο. Τι θα κάνετε αν, δεκάδες  χιλιάδες διαδηλωτές, θυμώσουν από την συμπεριφορά σας και έρθουν κατά πάνω σας; Και η πιο  οπλισμένη αστυνομία του κόσμου, δεν μπορεί να τα βάλει με έναν λαό, που τον πνίγει το δίκιο του.
Λέτε πως πολλοί, έχουν άσχημη γνώμη για σας.  Τώρα παρουσιάζεται η ευκαιρία με μιά σας πράξη, να αλλάξετε τη γνώμη πολλών και να κάνετε περήφανους τους Έλληνες για την αστυνομία τους.
Γνωρίζουμε ότι η εξουσία σας χρησιμοποιεί, ως σάκο του μποξ, για να μειώνονται οι κοινωνικές  εντάσεις. Πολλούς από σας, σας μεταφέρουν από την επαρχία και  θέλουν να σας βάλουν στην ‘πρώτη γραμμή’. Χωρίς καμία εκπαίδευση, σας ζητούν να βάλετε μπροστά το σώμα σας, για να υπερασπιστείτε τις τράπεζες και  τα συμφέροντά τους. Θα το κάνετε; Θα τους αφήσετε να σας χρησιμοποιούν;
Ή θα γράψετε μια λαμπρή σελίδα συνεργασίας αστυνομίας λαού; Μια σελίδα που θα μένει, υπενθυμίζοντας στους επόμενους πως σκοπός της αστυνομίας    δεν είναι η καταστολή των κινημάτων  αλλά η εδραίωση της κοινωνικής ειρήνης. Εσείς επιλέγετε. Ή την υπεράσπιση των συμφερόντων των εξουσιαστών και τη συνακόλουθη   ντροπή και μειωμένη υπόληψη στην κοινωνία, ή τη συνεργασία με το λαό, σε ότι ο τελευταίος αποφασίσει.
Rovespieros
E.E.A.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...