Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

500 εκ. ευρώ “κάθονται” στις μαρίνες ενώ πουλάνε το 10% του ΟΤΕ για 400!



Όταν λέμε ότι είναι ανίδεοι...

- Ιδιοκτήτες σκαφών δεν καταβάλλουν τα πρόστιμα περιμένοντας την περαίωση που κόλλησε
- Την ιδια στιγμή τα ταμεία ειναι άδεια από έσοδα και φορολογούνται τα συνήθη υποζύγια


Περίπου 500 εκ. ευρώ είναι ξεχασμένα στις μαρίνες της Ελλάδας. Τόσα είναι τα πρόστιμα που προσδοκά το ΣΔΟΕ μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων για πλοία αναψυχής. Ωστόσο μεγάλο μέρος των προστίμων δεν εισπράτεται σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News γιατί υπάρχει μεγάλη ασυνεννοησία μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά το γεγονός ότι στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ έχου πέσει εκατοντάδες ιδιοκτήτες σκαφών που δήλωναν τα γιωτ για επαγγελματικά, ώστε να παρακάμπτουν την εφορία, ελάχιστοι πέρασαν από το ταμείο.

Η συντριπτική πλειοψηφία περιμένει το νομοσχέδιο του υπ. Θαλασσίων Υποθέσεων που αναμένεται να ψηφιστεί κάποια στιγμή και που θα ανοίξει το δρόμο για την περαίωση και εκεί.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο που άρχισε το σαφάρι για τα σκάφη, δεσμεύτηκαν 550 κότερα, Από την εμφάνιση των πρώτων 100 ιδιοκτητών σκαφών στη ΔΟΥ πλοίων συγκεντρώθηκαν 30 εκ. ευρώ ενώ από τους υπόλοιπους 450 το ΣΔΟΕ ανέμενε πρόστιμα ύψους 70 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγή που μιλά στη Real, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των οποίων τα γιωτ είναι δεσμευμένα επιθυμούν να καταβάλουν το πρόστιμο για να πάρουν πίσω το σκάφος τους. “Αν όμως δεν πάρει πίσω το σκάφος δεν πρόκειται να δώσει τα χρήματα” αναφέρει.

newsit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...